De Volkskrant over CDA congres met eigen opnamen.

Buma: kabinet slaat plank vooral mis

Het kabinet van VVD en PvdA is niet meer bezig met ‘bruggen slaan’, maar ‘vooral met de plank mis slaan’. CDA-leider Sybrand Buma zei dat vandaag bij een congres van zijn partij in Alkmaar. Volgens Buma is de kloof tussen kabinet en samenleving ‘bijna onoverbrugbaar’ geworden.

Bron: ANP
Hij uitte zich in het bijzonder kritisch over premier Mark Rutte: ‘Terwijl vele duizenden ouderen en mantelzorgers zich onzeker afvragen of zij per 1 januari nog zorg zullen ontvangen, zegt Mark Rutte doodleuk vanuit het Torentje: ik erger me aan deze onzin.’ Hij hekelde ook ‘de onverschilligheid waarmee Mark Rutte nu over de naheffing van de belastingdienst spreekt’ en zegt dat er door de fiscus geen fout is gemaakt.

Gedoogpartners onder vuur

Buma nam ook de ‘gedoogpartners’ onder vuur, de constructieve oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP, die op belangrijke dossiers met het kabinet samenwerken. Die zijn medeverantwoordelijk voor de naheffing ‘Ze roepen om het hardst dat het een schande is wat het kabinet allemaal doet. Maar ze zaten erbij en keurden het goed. Sterker nog: ze waren apetrots. 
Dus, hoe harder de gedoogvrienden nu het kabinet aanvallen, hoe ongeloofwaardiger het wordt.
 Het is even opportunistisch als hypocriet.’
Buma hekelde ook het asielbeleid van het kabinet, dat volgens hem vastloopt, met evenementenhallen die vollopen met asielzoekers uit vooral Syrië. Hij pleitte voor een betere controle aan de buitengrens van Europa. Daarnaast staat de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan menswaardige opvang in de regio en een regeling waarbij vluchtelingen die hier komen snel een status als ontheemde krijgen. ‘Het voorkomt juridische haarkloverij, maar betekent ook dat men na het conflict weer moet terugkeren.’ Het kabinet zwijgt volgens Buma over deze kwesties vanwege onderlinge verdeeldheid tussen de regeringspartijen VVD en PvdA.
Wethouder uit Oss; verantwoordelijk voor transities binnen werkgebied Grave

Als voorbeeld noemt hij de herziening in de zorg. ‘Dat veranderingen nodig zijn staat buiten kijf. Ook voor het CDA. Maar de botte en overhaaste invoering is onverantwoord. Het gaat om de mensen in het land, niet om de cijfers in Den Haag.’

Het Wilhelmus wordt gezongen.
Pieter van Geel op de eerste rij.
Hij was mede verantwoordelijk voor Het Bouwen Binnen Strakke Contouren op Het Wisseveld
Wethouder Marleen Sanderse uit Naarden bij het Wilhelmus samen  met de voorzitter van CDA Naarden. De afdelingen van Bussum, Naarden en Muiden worden samengevoegd.
De Waag was onderdeel van een rondwandeling door Alkmaar.
Prachtig klein orgel in de Laurentiuskerk.
Dit gebouw ontvangt per jaar 150.000 euro van de gemeente. Het heeft geen kerkelijke functie meer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: