De Arena schrijft: Graafse centrummanager Nico Schouten stopt er mee!

‘Verlies voor Grave in het algemeen en voor de ondernemers in het bijzonder’

Centrummanager  Nico Schouten stopt er mee

Door Freddy Klooté

Afgelopen woensdag maakte de Graafse centrummanager Nico Schouten (foto) volkomen onverwacht bekend dat hij per 1 januari stopt met zijn vrijwillige baan. 


Exclusief voor Arena zijn tekst:

Geachte leden van de werkgroepen en nauw betrokkenen,
Twee jaar lang heb ik al mijn krachten gegeven om het nieuwe Centrum Management in Grave vorm te geven. Ook u zult begrijpen dat mij dit zeer veel inspanning en tijd heeft gekost, daarbij constateer ik wel dat we in een paar jaar tijd in Grave toch veel hebben bereikt. 

Zoals: Logo Beleefgrave, de website Beleefgrave, de FB pagina Beleefgrave, Oprichten Vastgoed Groep Grave (25 pandeigenaren met 40 winkels), Reclame-uitingen in lege winkels, 14 nieuwe winkels, 7 verhuizingen, 4 sluitingen van winkels, gezamenlijk adverteren, 50 hanging baskets met een zomer- en wintervulling, 10 reuze bloempotten, afgelopen zomer 10.000 bierviltjes, Posters aankondiging koopzondagen, 9 Nieuwsbrieven per jaar, Ondersteunen van grote evenementen, ondersteunen Stg.Kinderfolklore, activiteiten op diverse koopzondagen, verbetering van de entree in het centrum, de verdwenen obstakels in de Hoofschestraat, uitbreiding en ophangen sfeerverlichting, geschilderde fietsenrekken in het centrum, samenwerking met de Gemeente en Grave-Wijkraad Binnenstad-Platform voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking, Evert Vos over Market Garden.

Enkele cijfers vanaf maart 2013: 5.000 inkomende en 3.000 uitgaande mailtjes verwerkt, bijna 2.500 uur druk in de weer geweest met CMG, voor het bijwonen van alle vergaderingen heb ik bijna 6.000 kilometers gereden.

Zoals u juist gehoord heeft is er door de werkgroepen Communicatie en Vastgoed een klinkende prestatie geleverd. Deze werkgroepen werken bijna geheel zelfstandig. De werkgroep Activiteiten staat nu ook in de steigers en zal dit jaar, maar zeker in 2015 van zich laten horen.


Wel heb ik nog een advies voor de bestuurders en ambtenaren van de Gemeente Grave en de besturen van CMG en Graveon en last but not least de centrum-ondernemers, om meer aandacht te geven aan het gezamenlijk en beter ondersteunen van de centrummanager.

Omdat ik in de komende jaren wat meer van mijn vrije tijd wil gaan genieten, deel ik u mede dat ik per 1 januari 2015 mijn functie als Centrummanager neerleg. Indien u dat wenst, wil ik na 1 januari 2015 nog wel kleine deel-projecten of advieswerk in overweging nemen.Ik vertrouw erop dat ik hiermee de weg vrijmaak voor een nieuwe en goede samenwerking tussen Graveon en het Centrum Management Grave en wens ik u daarbij heel veel succes.
Hester Kruizinga, voorzitter van de Wijkraad binnenstad Grave, reageert geschokt: “Dit is echt triest nieuws. Een verlies voor Grave in het algemeen en voor de ondernemers in het bijzonder. Ik had veel contact met hem, omdat veel inwoners van de binnenstad ondernemer zijn. Nico Schouten was een steun voor de Wijkraad. Dankzij hem hebben we diverse projecten kunnen uitvoeren. Hij is een goede sparringpartner voor me. Als centrummanager heeft hij ontzettend hard gewerkt om de ondernemers van dienst te kunnen zijn. Ik merkte wel dat het niet allemaal lukte en dat hij het vechten tegen de bierkaai langzamerhand moe was. Ik moet denken aan een carnavalsliedje. ‘Zo’ne goeie hebben we hier nog niet gehad’. Een integere fijne man, met veel ervaring in het bedrijfsleven, zijn sporen verdiend, altijd beleefd, beschaafd, hij zal nooit een trap nageven. Nico is altijd in staat om op een goede manier doelen te bereiken. Daar heb ik bewondering voor.”
Nico Schouten was wegens een uitlopende vergadering niet tijdig beschikbaar voor commentaar.
P.S. Reactie Jacques Leurs, fractievoorzitter Keerpunt 2010, echte bakker, geboren Gravenaar  en mede oprichter van Graveon:

Ondernemend Grave is veel dank verschuldigd aan Nico, en zijn vrouw, vanwege zijn tomeloze inzet voor Grave. Jammer genoeg kon ik niet op de Algemene Ledenvergadering van Graveon aanwezig zijn. Ik had dan daar dit besluit uit zijn eigen mond kunnen horen. Nico bedankt is hier terecht op zijn plaats. Het zal moeilijk zijn om zijn opvolger te worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: