Grave Lokaal

Weer een meevaller voor Grave. Met dank aan de Gelderlander.

Dankzij de Gelderlander weten we dat er een meevaller van 550.000 euro voor het Land van Cuijk zit aan te komen. Door aanpassing van bijdragen aan de Brandweer Brabant Noord verwacht Sint Anthonis 150.000 euro minder te hoeven betalen. De Gelderlander schrijft dat Grave waarschijnlijk 110.000 euro minder hoeft op te hoesten. Sint Anthonis houdt bij de begroting al rekening met die verlaging. Keerpunt 2010 rekent er op dat in deze meevaller ook ingeboekt kan worden bij de begrotingsbehandelingen. We komen daarom met een motie om dat te regelen. Waarschijnlijk is door de bestuurlijke drukte deze meevaller niet meegenomen. We waren te druk met de kerntakendiscussie bezig en andere zaken. Nu de uitgaven binnen enkele dagen al drie keer lager worden hoeven we geen ruim 1 miljoen te bezuinigen. 
Opmerkelijk was ook dat in hetzelfde bericht stond dat in april van dit jaar een kortingsronde van 6,4 miljoen door de negentien gemeenten door het Algemeen Bestuur van tafel is geveegd.
“Verdere bezuinigingen zullen grote gevolgen hebben voor de veiligheid van burgers” is de uitleg van het AB in de VRBN begroting. Brandweer Brabant Noord is al de goedkoopste van het land”. 
Keerpunt 2010 hoopt dat het autopark van onze vrijwillige brandweer nu niet wordt uitgedund waardoor ook het aantal gemotiveerde vrijwilligers op peil blijft. Ook de jeugdbrandweer blijft dan levensvatbaar. 
Op naar het volgende goede nieuws uit de Gelderlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *