Graafse Victoriedag voor Catharinahof!

Gelukkig kan ik zeggen: “Ik was erbij toen bijna alle 1100 mensen die uitgenodigd waren om naar de opening of Open Dag kwamen met verbazing rondkeken.” 
Daarna was het goed rusten in een van de twee hotelkamers van Catharinahof. Het ontbijt vanmorgen was weer prima verzorgd Ik greep meteen naar de Gelderlander om te zien hoe journalist Herman Wissink en fotograaf Ed van Alem verslag deden van deze bijzondere gebeurtenis. Geen woord te veel geschreven en mooie plaatjes.
Nu geniet ik na van de vele foto’s die ik tussen 12.00 uur en 21.30 uur gemaakt heb. Dankzij de Bussumse glasvezel kan ik snel de foto’s plaatsen.
Er staan al foto’s op van de laatste voorbereidingen en de happening in de theaterzaal. Zie hiernaast.
Hier onder nog enkele foto’s uit mijn archief.
Mevrouw Verhaak maakt zich op om een vlammend pleidooi voor het Multifunctioneel Centrum (Kultuurhuus) te houden in de Graafse raadszaal.
Jammer dat de Graafse ereburger er nu niet bij bij is.
In debat met burgemeester Wilma Delissen.
De voorzitter van de  Soos, Jan Timmermans, probeert tevergeefs mevr. Verhaak, diverse bestuursfuncties binnen Rigom en Brabantzorg enz., te winnen voor zijn Soosalternatief.
Mister Maaszicht (Jan Verhaaren) droomt even weg bij het zien van de nieuwbouwplannen.
Adri van Os kon mij in de wandelgangen nog vertellen dat de grond voor 3,5 miljoen van de Gemeente Grave gekocht is. De onderhandelingen waren pittig met o.a. oud-wethouder Jacques van Geest. Later moest hij zijn biezen pakken na een vertrouwensbreuk met VVD en CDA. 
(De Nacht van VVD-er Peter Hendriks)
De overleden wethouder Harrie Opsteegh stond aan de wieg van de integratie van Grave en Maaszicht.  Hij sleepte het Multifunctioneel Centrum uit het vuur i.p.v. bouwen bij de Sociëteit. 
De eerste plaatjes van hoe het zou worden.

                                   
                    De verhuizing kan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: