Gelezen als afleiding voorbereiding begrotingsbehandelingen.

Robèrt van Beckhoven

Meesterlijk brood

Wat komt er daadwerkelijk kijken bij brood bakken? Robèrt van Beckhoven legt het vanaf de basis en gedegen uit.

Van Dishoeck – € 20,00 – ISBN 9789000342808

Leer brood bakken

Brood bakken kun je leren! En Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven is gelukkig ook een meester in het uitleggen. Hij wil dat mensen daadwerkelijk leren en begrijpen wat er bij brood bakken komt kijken. Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je ook echt goed (gaan) bakken! Geen trucs, maar kennis.
En dat begint met de basis, die niet zo eenvoudig is als men denkt: bak maar eens het perfecte puntje! ‘Meesterlijk brood’ start bij het begin en bouwt de vijftig recepten in moeilijkheid en variatie op. Van de klassiekers als bruin en wit brood, kadetjes en krentenbollen tot diverse desembroden en van gevarieerde brioches tot broden met bijzondere granen als spelt, rogge en quinoa. Een boek met een uitgebreide en gedegen uitleg, een heldere indeling en gevarieerde receptuur.
Robèrt van Beckhoven is landelijk bekend geworden door zijn rol als jurylid in het programma Heel Holland Bakt. Hij heeft het ambacht van bakken van jongs af aan meegekregen. Als enige in Nederland is hij zowel Meester Patissier als Meester Boulanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: