Grave Lokaal

Geheimhouding dossier Wisseveld opgeheven.

De gemeenteraad van Grave heeft besloten de geheimhouding op het dossier Wisseveld op te heffen. 

De raadszaal
De afgelopen periode is de geheimhouding op het dossier Wisseveld (een bedrijventerrein noordelijk van Grave) verschillende malen ter sprake gekomen. 
Voormalig COX terrein. Waterwoningen/paalwoningen moeten er nu maar snel gebouwd worden. Keerpunt 2010 Motie in voorbereiding!
Zo verloeder ligt het er soms bij. Buitendienst schept regelmatig orde in de chaos.

Naar aanleiding van signalen heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grave het dossier Wisseveld bestudeerd en bij de gemeentelijk huisadvocaat advies gevraagd over de geheimhouding op het dossier. Het advies heeft ertoe geleid dat het college op dinsdag 14 oktober de gemeenteraad heeft voorgesteld om de geheimhouding op het dossier op te heffen.

De gemeenteraad heeft daarop besloten de geheimhouding op het dossier Wisseveld op te heffen met uitzondering van de geheimhoudingsplicht op de documenten die (nog) van belang zijn in het kader van de huidige onderhandelingen die plaatsvinden met het oogmerk.
P.S. Keerpunt 2010 is verheugd dat de geheimhoudingsplicht eindelijk wordt opgeheven. Al jarenlang hebben we daar op aangedrongen. Ons fractielid Ben Litjens was er gisterenavond niet bij omdat hij principieel niet aan besloten bijeenkomsten deel neemt. 

Hopelijk is dit een goed teken van een andere wind binnen de nieuwe raad en college!

Leo de Vreede stond aan de wieg van dit project.
Wil Baaijens en Ben Bongaards schreven veel over het Wisseveld

De webmaster is reuze benieuwd naar de reacties van o.a. GBB, Jacques van Geest, Louis Sparidans, Leo de Vreede, Wil Baaijens, Ben Bongaards en Hans Satter. Ook zijn we benieuwd of er nog een beroep op de WOB gedaan wordt om alle stukken in te mogen zien. Bestudering van het Rekenkamerrapport kan nu ook beter. Leo de Vreede heeft aan de wieg van het Wisseveldproject gestaan samen met de toenmalige Brabantse gedeputeerde. 


Jacques van Geest tijdens het “ontslag debat”.
Zo warm was het bij de opening van het Stadskantoor.
Tussen de draaideuren zien we Jacques zich verdedigen tegen de aantijgingen vooral uit de VVD hoek o.l.v. Peter Hendriks. De VVD heeft ooit zelfs een motie van wantrouwen  tegen een college ingediend i.v.m. de tegenvallende woningbouw op het Wisseveld.



Jacques Leurs






Omroep Brabant schrijft (via google)

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Grave maakten allebei fouten in de kwestie Wisseveld. Dat concludeert de plaatselijke rekenkamercommissie. 

Nieuwsbericht – Gepubliceerd op dinsdag 6 maart 2012 – 12:08

Politieke onrust in Grave. Een raadslid klapte in januari uit de school: hij lekte vertrouwelijke informatie en dat mogen raadsleden niet. Het was voor Gravenaar en oud-wethouder Leo de Vreede reden om de geheimhouding dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering ter discussie te stellen.

Nieuwsbericht – Gepubliceerd op dinsdag 7 februari 2012 – 23:46

Vertrouwelijke stukken over twee bouwprojecten in Grave moeten openbaar worden gemaakt. Oud-wethouder Leo de Vreede van de gemeente pleit hiervoor in een brief aan de raad.

Nieuwsbericht – Gepubliceerd op maandag 23 januari 2012 – 11:04
De gemeenteraad van Grave heeft PvdA-wethouder Jacques van Geest weggestuurd. De wethouder moet aftreden omdat hij de raad te laat heeft geinformeerd over financiele tegenvallers bij het ambitieuze woningbouwproject Wisseveld.

Nieuwsbericht – Gepubliceerd op woensdag 22 oktober 2008 – 08:17

De PvdA in de gemeente Grave trekt zich dinsdag terug uit de coalitie. Reden is de problematiek rond een bouwproject dat te duur is uitgevallen.

Nieuwsbericht – Gepubliceerd op vrijdag 17 oktober 2008 – 20:59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *