Catharinahof: zelfs het weer werkte volop mee. De Caharinaengel deed haar werk al terwijl ze nog ingepakt is!

Grave sluit Catharinahof in de armen.

Officiële opening zorgt voor volle bak.

Honderden foto’s later vandaag!

Gisteren was het zover. Het nieuwe leven, ontmoeten en zorgen is begonnen. Met de openingshandeling en een bonte verzameling activiteiten, waarbij iedereen kon komen kijken, horen, proeven en beleven, is Catharinahof nu officieel ‘van iedereen’. Grave heeft het gebouw en zijn gebruikers inmiddels in de armen gesloten.
Het was volle bak in Catharinahof, dat gisteren zijn deuren openzette tijdens de officiële opening. Niet alleen voor de bestuurders en andere betrokkenen bij dit voor ons land bijzondere complex, maar ook voor het publiek. En dat maakte dankbaar gebruik om de locatie, voor zover men die nog niet eerder bezocht had, te verkennen. In drie routes werden zij langs vijfentwintig beroepsbeoefenaren en ondernemers van Catharinahof, instanties en verenigingen gevoerd. Maar er was ook een carrousel van optredens in de Theaterzaal, door theater- en dansscholen, koren en een orkest.
Op z’n best
En dan zie je Catharinahof op z’n best: als een levendig en veelzijdig huis dat mensen verbindt en inspireert. Precies zoals locatiemanager Janneke Pander het nog eens stelde namens de drie initiatiefnemers: BrabantWonen, gemeente Grave en BrabantZorg: “De uitnodigingen waren wel érg vroeg verstuurd. Maar dat was omdat we er zelf óók zo’n zin in hadden… Vanmiddag benadrukken we dat het gaat om mensen, om elkaar tegenkomen. Het is gewoon een doorstart van een geweldig openingsjaar”, verwijzend naar de ingebruikname, nu een klein jaar geleden.
Bijzondere activiteiten
Binnen genoten de gasten eerst van improvisatietheater.Buiten, met een kakofonie aan geluiden, uitmondend in hetGraafse volkslied, Grave Superieur, werd vervolgens het kunstwerk onthuld. De Catharina Engel, die uitnodigend haar vleugels uitslaat naar de wereld.
Nog meer genieten?
In november en december zijn er opnieuw zeven bijzondere activiteiten in Catharinahof, van dansen op livemuziek tot een heuse theaterbeleving. Ter gelegenheid van de officiële opening kan iedereen extra voordelig kennismaken met de veelzijdigheid van het gebouw en het aanbod. Kijk daarvoor op: www.catharinahofgrave.nl of bel: 0486 477900.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: