Grave Lokaal

Vragen van Keerpunt 2010 aan het college naar aanleiding van publicaties in NRC en de Gelderlander.

In de Volkskrant wordt een voorbeeld van gemeenten in het Gooi aangehaald. Een inwoner van het Gooi met hersenletsel is beter af dan een inwoner van Utrecht. Die stad bezuinigt maximaal 35 procent op de begeleiding en dagbesteding van deze groep, terwijl die bezuiniging in de Gooise gemeente 13 procent is.
De ongelijkheid is onrechtvaardig, stelt een woordvoerder van de cliëntenraad van zorgorganisatie Boogh. “Het is niet eerlijk dat ik straks minder zorg krijg dan iemand met hersenletsel. Voor iemand als ik is verhuizen lastig, anders zou ik het overwegen.”
Over twee dagen, op 1 oktober, moeten gemeenten laten weten welke zorg ze willen inkopen. In een brief die staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn (PvdA) zaterdag naar de Tweede Kamer stuurde blijkt dat ongeveer eenvijfde van de Nederlandse gemeenten dat nog niet heeft gedaan. “Ze hebben aangegeven dit in september nog wel te doen”, aldus Van Rijn. 

Bron: Novum/NRC/de Volkskrant.


In de Gelderlander lazen we dat we onder toezicht gesteld zijn omdat we onze hoeveelheid woningen voor asielzoekers niet  gehaald hebben. 


We willen van het college weten of Grave al weet welke zorg ingekocht wordt. In de notulen van de BPR staat dat de dagbesteding voorlopig zo blijft. Hoelang blijft dat zo enz. En welke inspanningen het college verricht heeft om asielzoekers onder te brengen zoals afgesproken is met het Rijk en de Provincie. Ook willen we weten wanneer de eerste schop in de grond gaat voor het nieuwe AZC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *