De Maasdriehoek bericht: 48 heteluchtballonnen naar Grave!

Ballonfestival Grave met 48 heteluchtballonnen

GRAVE – Wat vijf jaar geleden begonnen is met het idee om op twee zomeravonden heteluchtballonnen te laten opstijgen vanaf een wei aan de Jan van Cuijkdijk in Grave, is uitgegroeid tot een Ballonfestival van formaat. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus is het weer zover.
2014-33-ballonfestival-grave
Ballonfestival Grave.

Op dit moment hebben 48 heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland zich aangemeld om naar Grave te komen. Daarbij zijn veertien ballonnen die en speciale vorm hebben, de zogenaamde Special Shapes. Twee ballonnen in de vorm van reuze kangaroos, een reuze Matroesjka, enorme haan, de altijd vriendelijke Babette en nog veel meer bijzondere exemplaren. “Het aantal ballonnen dat maximaal mag opstijgen vanaf één startveld bedraagt 35 ballonen”, vertelt Paschal Noor, voorzitter van het ballonfestival. “We gaan proberen op beide avonden een volledig startveld neer te leggen. Dit is ook mede afhankelijk van het aantal passagiers. Met zoveel ballonnen heb je ook veel passagiers nodig. Zonder passagiers kan een ballon niet varen en moet het aan de grond blijven.”

Activiteiten

Naast het laten opstijgen van de diverse ballonnen zullen er verschillende andere activiteiten zijn. “Het begint al bij de opening. Tijdens de opening zullen vijftien parachutisten een precisiesprong maken op het startveld. Eén van deze springers is een zeer bijzondere gast. Wie? Dat is nog een verrassing”, geeft Noor aan.Vervolgens zal burgemeester Roolvink het ballonfestival officieel openen, waarna het spektakel kan losbarsten. Er zullen nog demonstraties zijn van onder andere de paramotorvliegers en XXL miniatuurvliegtuigen, theatergroep Bubblica uit Nijmegen komt een optreden geven. Op vrijdag zal omstreeks 22.30 uur de avond worden afgesloten met een Night Glow. Op zaterdag zal ook het heteluchtschip weer gaan varen en zal omstreeks 22.30 uur het Ballonfestival worden afgesloten met een vuurwerkshow.

2014-33-ballonfestival-grave-2
Ballonfestival Grave.

Gratis toegang

Het Ballonfestival is beide dagen geheel gratis te bezoeken en ook alle kinderactiviteiten zijn gratis. Voor beide dagen zijn nog tickets te reserveren voor zowel de ballonnen, maar ook voor het luchtschip of als u mee wilt vliegen met de paramotorvliegers. Kijk voor meer informatie op de site:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: