Grave Lokaal

Ben Litjens werkt ook door. Voor hem geen zomerreces. Ben krijgt antwoorden op vragen van junivergadering.

1.
Kunnen de cv’s van de collegeleden openbaar worden gemaakt.
De burger betaalt voor de collegeleden maar hebben geen enkel inzicht in hun arbeidsverleden, ervaring, opleiding etc.

Het college zal haar CV’s zo spoedig mogelijkbeschikbaar stellen aan de openbaarheid.
2.
Weet het College of er in Grave sprake is van een economische opleving?
Hoeveel aanvragen voor een bouwvergunning ten behoeve van een woning zijn er bijvoorbeeld in het voorbije half jaar ingediend?
Is het aantal toeristen toegenomen?
Het college constateert dat het aantal aanvragen voor een omgevingsvergunning nagenoeg hetzelfde isgebleven. Vorig jaar werden in het eerste half jaar ongeveer 175 aanvragen omgevingsvergunning (inclusief sloopmelding) ingediend. De eerste 6 maanden 2014 zijn er 112 aanvragen omgevingsvergunning en 67 sloopmeldingen ingediend. Hiernaast zijn dit jaar 70 verzoeken om vooroverleg ontvangen. Op basis van voornoemde getallen kan het college nog niet deconclusie trekken dat er sprake is van een economische opleving.
Uw vraag over een toename van het aantal toeristen kunnen we pas na het toeristenseizoen beantwoorden.
3H
he Heeft het College zicht op het beleid van woningcorporatie Mooiland met betrekking tot de verkoop van woningen? Wat heeft deze verkoop voor effecten op de woningmarkt?

Heeft de gemeente op dat punt een beleid, dat besproken wordt met Mooiland?
Het hoofdpunt van beleid van Mooiland ter zake verkoop van huurwoningen is, dat er in de woningvoorraad steeds voldoende voor de primaire doelgroep van beleid bereikbare huurwoningen aanwezig zijn. Het betreft de zogenoemde kernvoorraad woningen.
Behoeftepeilingen geven ons de indicatie wat de effecten zijn van de verkoop door Mooiland. Dit punt zal ook  worden besproken in het bestuurlijk overleg.
Het beleid, en hoe het uitwerkt, is steeds onderwerp van gesprek in de reguliere, periodieke ambtelijke en bestuurlijke overleggen met Mooiland. Daarnaast vindt uiteraard, afhankelijk van de actualiteit, incidenteel overleg plaats, waaronder projectenoverleg.
E.
Er is geroezemoes in het dorp Escharen over de ontwikkelingen binnen Wisseveld.
Kunnen wij nader geïnformeerd worden over de huidige tussenstand?
De raad zal tijdens een besloten raadsbijeenkomst op 2 september a.s. geïnformeerd worden over de stand van zaken in het project Wissveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *