Grave Lokaal

Nestor Nel Schuts spreekt namens de raad vertrekkend griffier Jos Roelofs toe. Fractievoorzitter Jacques Leurs overhandigt persoonlijke kadootjes.

Jos en Betsie krijgen een warm applaus

Geachte heer en mevrouw Roelofs, beste Jos, Betsie en oudste dochter.
Op 23 mei j.l. kreeg de raad de volgende e-mail
Geachte raadsleden,
Vanaf vandaag is Jos Roelofs afwezig en ben ik werkzaam als plaatsvervangend griffier. Zouden jullie mails vanaf nu aan mij willen richten? enz…  met vriendelijke groet, Monique Vermaaten.
Het was een feit: Jos, jij  was vertrokken en had nog een week om los te komen van het griffiewerk in Grave, om uit te rusten en om je te richten op je nieuwe uitdaging: wethouder van de gemeente Landerd.
Henk Pennings, hoofdredacteur van Nieuw Geluid het parochieblad voor Reek en Schaijk schreef in zijn woordwoord van het mei-nummer:
Een contradictio in terminis…zo noemt men een tegenstrijdigheid in de gebruikte woorden.
Een contradictio in personae tref ik aan tussen mijn loopmaat Jos en mijzelf. Terwijl ik bewust kies voor een ‘vroegtijdig’ einde van mijn loopbaan, zo begint Jos Roelofs bewust aan een nieuwe baan.
En wat voor eentje! Wethouder van de gemeente Landerd. Alle succes voor hem….op weg naar Groot-Landerd??? De toekomst zal het uitwijzen.
Jos, voor ons was het enerzijds een verrassing dat jij je vertrek aankondigde. Griffier was immers volgens jou: de mooiste baan op het stadhuis in Grave???? Dat had je de nieuwe raadsleden volmondig voorgehouden bij de introductie!
Sommigen van ons en ik vermoed jij ook – hebben het wel zien aankomen: na het grote verkiezingssucces van 4 zetels van de nieuwe Herindelingspartij in Landerd.  Uiteindelijk heb je ‘ja-gezegd’
Jos, je hebt een behoorlijk staat van dienst en veel bestuurlijke ervaring. Griffier-zijn is ook raadgever zijn; is een vertrouwensfunctie.
Je vond het werk leuk en afwisselend. Je was heel toegankelijk en gezellig; je was er echt voor de raadsleden.
Uit ervaring en verhalen weet ik dat je wel enigszins een sloddervos bent en dienaangaande nogal eens door collega’s uit de brand bent geholpen.
Maar, daar staat veel goeds tegenover.
Naast je werk heb je een veelheid aan hobby’s: sporten, het opknappen, renoveren van huizen; een open sportwagen bouwen en thuis klussen en de tuin bijhouden. Twee rechterhanden!!
Eigenlijk hadden we verwacht dat je nog eens maire in je geliefde en vertrouwde la France zou worden, maar wellicht wordt dat nog een volgend KEERPUNT!
Jos, je bent een echt politiek dier, maar je hecht niet aan het pluche. Dat is maar goed ook, want wie weet hoe snel de Herindelingspartij in Landerd haar doel heeft bereikt en dan……ben je misschien zonder baan???!!!
Jos, wij, de raad, willen jou bedanken voor jouw inzet voor de raadsleden en alle goeds wat je in Grave hebt gedaan, vooral voor de wijze waarop en voor de persoon die je was.
Wij wensen jou alle succes als wethouder in Landerd.
Ik ga eindigen met jouw woorden uit een kranteninterview:
Ja, ik heb er zin. Nee, ik heb geen zorgen; bestuurlijk kijk ik nergens meer tegenop.
Jos, het ga je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *