Graafsche Scheepswerf: berichtgeving ARENA.

‘Gemeenteraad had toestemming moeten geven voor wijziging bestemmingsplan’

Failliete scheepswerf Grave 
na twee jaar in het gelijk gesteld

19-6-2014 om 17:01 – Door Sergio Boutkan van Arenalokaal

GRAVE – De Scheepswerf Grave is twee jaar na haar failissement in het gelijk gesteld door de Raad van State. De gemeente had het bestemmingsplan moeten wijzigen, waardoor het bedrijf in staat zou zijn geweest om grotere schepen te bouwen. De bestemmingsplanwijziging wordt nu alsnog doorgevoerd, maar volgens eigenaar Robert van Kessel is het nu te laat.

“De schade is te groot. Het eigen vermogen is weg en financiers staan niet meer in de rij. Na zo’n faillissement staat er toch een kruisje bij je naam”, zegt Van Kessel op OmroepBrabant.nl. Hij is nog steeds eigenaar van Scheepswerf Grave Holding BV, het moederbedrijf van de failliete scheepswerf. Doorgaan wil Van Kessel wel, maar dat zit er waarschijnlijk niet meer in. “In al die jaren heeft de concurrentie het overgenomen. Het personeel is al lang weg. Dat krijg je niet zomaar terug.”

‘Onkunde’
Van Kessel baalt nog altijd van het feit dat de gemeente Grave het hem zo moeilijk heeft gemaakt. Om grotere schepen te kunnen bouwen, moest de gemeenteraad toestemming geven voor een wijziging in het bestemmingsplan.De toegestane lengte van schepen zou dan kunnen worden vergroot van 110 naar 135 meter. Dat die wijziging er nu pas komt, frustreert Van Kessel. “Als de gemeente vier jaar geleden naar onze expert had geluisterd, was er niets aan de hand geweest. Wat mij betreft hadden ze ook een eigen deskundige in kunnen huren, maar ze hebben alle adviezen genegeerd. Het is niet alleen onkunde geweest, maar ook onwelwillendheid.”
De curator van de scheepswerf doet momenteel onderzoek. Van Kessel: “Hij hoort getuigen en neemt daarna een beslissing om te kijken of er ergens schade te verhalen valt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: