Witte rook in Landerd. Onze Graafse griffier Jos Roelofs weer wethouder in Landerd. Proficiat.

Landerdse coalitie van Herindelen, RPP, PL en VVD definitief rond

Landerdse coalitie van Herindelen, RPP, PL en VVD definitief rond

LANDERD – Na ruim vijf weken van verkennen, aftasten en onderhandelen is de nieuwe coalitie in de gemeente Landerd definitief rond. De Vereniging Herindelen, de RPP, Progressief Landerd en de VVD, samen goed voor elf van de zeventien beschikbare raadszetels, bereikten zaterdag overeenstemming. Nadat PL vorige week al haar huidige lijsttrekker Moritz Böhmer naar voren schoof als wethouder, werd zaterdagmiddag duidelijk dat Jos Roelofs namens Herindelen en Hans Vereijken namens de RPP toetreden tot het Landerdse college van B en W.


Het coalitieakkoord tussen Herindelen, RPP, PL en VVD, dat de komende dagen wordt ‘doorgerekend’, betekent dat Landerd de komende raadsperiode nadrukkelijk koers zet richting een herindeling van de gemeente. Alle vier de partijen gaven in hun verkiezingsprogramma’s namelijk aan in te zetten op herindelen. De twee partijen die zich gedurende de verkiezingscampagne uitspraken tégen een herindeling van Landerd, het CDA en DS’97, nemen plaats in de oppositiebanken.  

Hans Vereijken

Naast PL-voorman Moritz Böhmer en Jos Roelofs, voormalig wethouder van de gemeente Schaijk en momenteel griffier in Grave, is Hans Vereijken (54) de derde nieuwe wethouder in het Landerdse college. Hans Vereijken, die van de RPP uiteindelijk de voorkeur krijgt boven de andere topkandidaat Eric van den Dungen, was gedurende vijftien jaar wethouder voor de Partij Nieuw Laarbeek (PNL) in de gemeente Laarbeek. De RPP is erg blij met het binnenhalen van de ervaren bestuurder uit Lieshout. “Via een vertegenwoordiger van de Stichting Interim Wethoudersnetwerk werden wij geattendeerd op de bestuurswisseling in Laarbeek”, vertelt RPP-secretaris Theo Lemmers. 

“We hebben Hans Vereijken vervolgens benaderd en uitgebreid met hem gesproken. Snel werd duidelijk dat Hans, tevens landelijk lid van de VVD, met zijn oplossingsgerichte, pragmatische en zakelijk-realistische insteek goed bij de RPP past. Zijn grote ervaring op het gebied van financiën, economische zaken en grondexploitatie ten behoeve van woningbouw en bedrijventerreinen, maken hem voor RPP de juiste persoon om het grondbedrijf verder vlot te trekken. We gaan ervan uit dat hij maatregelen neemt die bijdragen aan de versnelling van de verkoop van bouw- en industriegrond. Hans kan verder worden getypeerd als een echte verbinder. Wij denken dat hij met zijn grote ervaring een belangrijke bijdrage zal leveren aan de grote uitdagingen waar de gemeente Landerd zich de komende jaren voor geplaatst ziet.”


PortefeuilleverdelingAlle drie de wethouders treden voor 32 uur per week (0,8 fte) in dienst bij de gemeente Landerd. Jos Roelofs krijgt de portefeuille financiën en openbare werken, Hans Vereijken gaat zich bezighouden met ruimtelijke ordening en economische zaken (inclusief centrumplannen) en Moritz Böhmer richt zich op zorg & welzijn en onderwijs.

Bron: de ARENA website


P.S. Op 22 mei vindt waarschijnlijk de installatie plaats. Het Graafse presidium komt hoogstwaarschijnlijk donderdag bij elkaar om over de procedure van de opvolging van de griffier, die 10 jaar werkzaam is geweest in Grave, te overleggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: