DGWDD 30: Leo de Vreede let goed op; foto stadhuis Cuijk geplaatst bij installatie Graafse wethouders!

Leo zag dat de Gelderlander redactie de fout snel herstelde!

De foto was geplaatst bij het bericht op de site onder de kop:


College Grave met hakken over sloot!

GeplaatMet slechts een minimale meerderheid (8 voor, 7 tegen) heeft de gemeenteraad van Grave dinsdagavond ingestemd met de benoeming van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

De oppositiepartijen VPGrave, Keerpunt 2010 en ‘lijst Eva’, die vorige week ontstond na de scheuring binnen de Graafse VVD, stemden tegen de komst van de 3 wethouders Jeroen Joon (VVD), Eric Daandels (VVD) en Anja Henisch (LPG).
Groot bezwaar
Er was bij de partijen die de komende 4 jaar de oppositiebanken gaan bezetten groot bezwaar tegen de aanstelling van 3 wethouders. Het betekent een uitbreiding van de formatie met bijna een volledige fte. Eva Eigenhuijsen had al berekend wat het de gemeente gaat kosten: een dikke 46.000 euro per jaar.

Taken
Jacques van Geest van VPGrave zei dat het met 2 wethouders ook best kan de komende jaren. “In de afgelopen 4 jaar is nooit gebleken dat het met 2 wethouders niet kan. Er wordt gezegd dat er veel taken op de gemeente afkomen, maar een aantal van die taken zal in gemeenschappelijkheid van 19 gemeentes bepaald worden. Daar heeft Grave toch niet veel in te zeggen.”

“Uitbreiden in een tijd waarin bezuinigd moet worden is onverantwoord”, vindt Jacques Leurs van Keerpunt 2010.
Beperken
VPGrave, Keerpunt 2010 en lijst Eva probeerden tijdens de raad nog om de uitbreiding van de formatie van het college te beperken tot 2,25 fte, maar dat voorstel haalde de eindstreep niet. Er waren ook grote bezwaren tegen het feit dat het bestuursprogramma nog niet bekend is bij de partijen die geen deel uitmaken van de nieuwe coalitie

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: