Centrummanager bericht: Bierviltje in de maak!

Nico Schouten stuurt een nieuwsbrief rond.

Agenda voor mei en juni 2014 

Dag Datum   Evenement    Centrum Grave      Bijzonderheden 

Za   26-04     Koningsdag    normaal geopend    meivakantie
                   Kinderoptocht met versierde fietsen  
                            https://www.facebook.com/events/880691705289885/?fref=ts 
Do 01-05      Dag van de Arbeid normaal geopend meivakantie 
Zo 04-05      Koopzondag    geopend 13-17u.     meivakantie 
Ma 05-05      Bevrijdingsdag normaal geopend 
Zo 11-05      Moederdag gesloten 
Do 29-05      Hemelvaartsdag gesloten 
Zo 01-06      Koopzondag geopend 13-17u. 
Vr 06-06       Pinksterfeesten normaal geopend zie FaceBook 
Za 07-06       Pinksterfeesten normaal geopend zie FaceBook 
Zo 08-06      1e Pinksterdag geopend 12-17u. Braderie + Pinksterfeesten 
                  https://www.facebook.com/GraafsePinksterfeesten?fref=ts 
Ma 09-06      2e Pinksterdag gesloten       Pinksterfeesten 
Zo 15-06      Vaderdag gesloten 
Vr 27-06       Hippisch Festijn normaal geopend Escharen 
Za 28-06      Hippisch Festijn normaal geopend Escharen 
Zo 29-06      Hippisch Festijn gesloten Escharen 
                  (www.hippischfestijngrave.nl) 

Ondernemersnieuws 

Natuurlijk! Bij Kaat is een nieuw bedrijf in het centrum van Grave. Kathelijn werkt als gewichtsconsulente met de methode ‘afslanken? Ik mag alles eten’ en helpt mensen op een natuurlijke manier naar een gezond(-er) eetpatroon. Zij werkt niet met poeders, pillen of shakes. Vanuit het huidige eetpatroon gaat zij met kleine stapjes naar een beter eetpatroon. Zonder dieet. Het zal niet snel gaan, zoals meestal met een diëten het geval is, maar wel blijvend. 
Op www.natuurlijkbijkaat.nl vind je alle informatie, mocht jij of een bekende van je geïnteresseerd zijn in haar methode. 
 Vorige week is versspecialiteitenwinkel Gastrovino “Het Blauwe Schaap” van Rogstraat 15 verhuisd naar Hoofschestraat 15D (tegenover AH). Het is duidelijk dat deze Gastrovino in Grave aan een behoefte voldoet. Alweer een nieuwe “trekker” voor Koopstad Grave. 
 In de voormalige vestiging van de ABN-AMRO wordt hard gewerkt om daar op 1 mei a.s. een zonnestudio genaamd “Sunopoulos” te openen. 
 Met zeer grote trots kan ik mededelen dat de vernieuwde website van www.deontwerpstudio.nl in de lucht is. De bestaande website van Marique, de ontwerpstudio, is in een modern jasje gestoken, gerestyled en responsive gemaakt. 
Een site van deze tijd… lekker interactief en met de snufjes van nu. 
Neem ook een kijkje en like mijn facebookpagina (de bekende socialmedia icoontjes zijn meteen rechtsboven aan de website te vinden) 
Een creatieve groet, Marieke Janssen, mob:06-30708078 (www.deontwerpstudio.nl)
 Inmiddels is mijn praktijk ook al weer 5 jaar in Grave gevestigd. Ik heb sinds maart 2009 een (fulltime) praktijk voor Counselling, Healing & Pijnbestrijding in Grave. Hier werk ik zowel met particuliere cliënten als met bedrijven en instellingen (Voornamelijk binnen het MKB, maar ook binnen een instelling als RMC-Land van Cuijk). Binnen de bedrijfscoaching coach ik zelfstandigen, leidinggevenden/managers maar ook hun personeelsleden. Voor particulieren werk ik met middelen als (advies-) gesprekken maar ook met energetische behandelingen. Laatstgenoemd middel zet ik ook in bij het bestrijden van pijn. 

De Praktijk voor Counselling, Healing & Pijnbestrijding van Ellen Hermens is al enige tijd geleden verhuisd van Raijmakerslaan 129 nu gevestigd aan De Eek 1, 5363 VD te Velp (gem. Grave); 06-44823815. Info: (www.ellenhermens.nl)
 

 Wij heten alle nieuwe bedrijven heel veel succes in Grave toe en rekenen op een goede samenwerking. 
 Bedrijven met een FB pagina kunnen elkaar helpen door elkaars FB pagina te “liken” en waar mogelijk het “delen” van berichten. Zo kunnen we goedkoop reclame voor elkaar maken! 


Hart van Grave

 De werkzaamheden aan de bestrating rond het “Hart van Grave” zijn begonnen en inmiddels ver gevorderd. Het zwaartepunt heeft tot nu toe bij het kruispunt Hoofschestraat/Hoofdwagt gelegen en voor nog al wat overlast gezorgd. Vanuit het centrummanagement en de wijkraad is geprobeerd de aanduidingen en de informatie over de werkzaamheden te verbeteren. Inmiddels is ook een verkeersbesluit gepubliceerd. Het houdt onder andere in dat in de Hoofschestraat het tweerichtingsverkeer weer is hersteld. Hoe dit gaat uitwerken tijdens en na het werk moet worden afgewacht. 
Het gedeelte van de Hoofschestraat (kruispunt Hoofdwagt tot historische stadhuis) is nagenoeg gereed. Dit heeft enige vertraging opgelopen door onder andere de aanwezigheid van een 10.000 volt kabel. 

De planning is daarom aangepast, deze is te raadplegen via:
http://www.grave.nl/internet/werk-in-uitvoering_3142/item/update-werkzaamheden-inrichting-openbare-ruimte-hart-van-grave_46411.html 
Deze week zal de aannemer starten met werkzaamheden op het Torenplein.
Tegelijkertijd zullen er een aantal kabels en leidingen worden verlegd in de Scheerestraat naar het Binnenhof. Deze werkzaamheden zullen starten vanuit de Klinkerstraat. 
Naar verwachting zal de ondergrondse parkeerkelder daardoor enkele dagen niet toegankelijk zijn, de gebruikers zullen hiervan op de hoogte worden gesteld. 
De Scheerestraat en Binnenhof zullen voor voetgangers toegankelijk zijn. Het Binnenhof zal in de eerste fase vanuit de Hoofdwagt nog toegankelijk zijn voor auto’s. Zodra het eerste deel gereed is (Scheerestraat) is, zal het Binnenhof weer bereikbaar zijn via de Klinkerstraat- Scheerestraat. Door de werkzaamheden gefaseerd uit te voeren proberen zij de overlast tot een minimum te beperken. 
Informatie: 
Mocht u vragen hebben over het project dan kunt u contact opnemen met dhr.Twan Grisel of dhr. Mark Peters , Team infrastructuur, Beheer en Onderhoud. Zij zijn bereikbaar op het telefoonnummer (0486) 477 277. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: