Nog 3 dagen: Studenten BKB academie bezoeken de Graafsche Scheepswerf, historisch centrum en geven via sociale media een tip aan Teeven.

Deze foto vond ik in mijn foto-archief.
Het CDA, inclusief Lambert van Nistelrooij, op werkbezoek.

Gastvrij ontvangst
Onze Cuijkse voorzitter, Ton van Elk de Freese, heet de groep in de kantine van de Graafsche Scheepswerf welkom.

Het verhaal over de werf
Robert van Kessel, de eigenaar, schetst in het kort
de geschiedenis van zijn werf tijdens de lunch.

Stadswandeling
VVV gids Frans Peters, herkenbaar aan zijn  karakteristieke hoed, vertelt het verhaal van het Graafse Strafpaard.
Uitleg bovenop de Kat.
Het is  ontzettend jammer dat het Arsenaalnog steeds leeg staat.Keerpunt 2010 wil dat het nieuwe college zo snel mogelijk met meerdere partijen zoals centrum-manegement, Graveon, Jan des Bouvrie, Slokker enz, aan tafel gaat. We denken aan een combinatie woon/conferentiefunctie.

Op weg naar Doetinchem
We zwaaien de studenten van de BKB academie uit. Na Nijmegen en Grave gaan ze nog naar Doetinchem en Amsterdam. Dinsdag tref ik er weer velen op het Festival van de Lokale Democratie in de Melkweg in Amsterdam. DeAmsterdams zender AT5 zendt het debat via de televisie en internet uit. In Pauw en Witteman, dat rechtstreeks uit de Melkweg komt, wordt ook aandacht besteedt aan dit Festival. Natuurlijk komt er ook een fotoreportage op dit weblog.

Via de sociale media ontving ik ‘s middags al een reactie. Ik wil die U niet onthouden.

Tijdens een rondleiding in de gemeente Grave troffen we vandaag een replica van een houten werktuig dat tot de 18e eeuw gebruikt werd om veroordeelde militairen mee te martelen. De veroordeelde nam plaats op de puntige, stalen rug van het paard, waarna zijn benen werden verzwaard met emmers zand. Ze werden dus als het ware van onderen open gespleten. 
Enkele meters verderop zag ik deze campagneposter van de VVD. Al lopend door het pittoreske dorpje vraag ik me af: zou de heer Teeven warm lopen voor een herinvoering van het strafpaard?hoge resolutie

Tijdens een rondleiding in de gemeente Grave troffen we vandaag een replica van een houten werktuig dat tot de 18e eeuw gebruikt werd om veroordeelde militairen mee te martelen. De veroordeelde nam plaats op de puntige, stalen rug van het paard, waarna zijn benen werden verzwaard met emmers zand. Ze werden dus als het ware van onderen open gespleten.

Enkele meters verderop zag ik deze campagneposter van de VVD. Al lopend door het pittoreske stadje vraag ik me af: zou de heer Teeven warm lopen voor een herinvoering van het strafpaard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: