Grave Lokaal

Nog 17 dagen: Stemadvies: Stem op een lokale partij bij de verkiezing Beste Raadslid van Nederland. U kunt uw stem nog wijzigen!

Geachte collega, Jacques Leurs, van de  lokale politieke partij Keerpunt 2010,
Mijn naam is Ralf M.M. Stultiens (36), gemeenteraadslid voor de  plaatselijke politieke groepering W70 in de gemeente Nuenen c.a. (voornamelijk bekend dankzij onze oud-inwoner Vincent van Gogh).
Zoals u misschien gelezen en/of gehoord zult hebben, zijn (o.a.) Pauw  en Witteman en De Volkskrant deze weken op zoek naar het Beste raadslid  van Nederland.
Mijn bedoeling is – om tussen al het geweld van de landelijke partijen – de plaatselijke politieke partijen in Nederland nu eindelijk eens een  stem te geven. Dus geen fractie- voorzitters van de Tweede Kamerfracties die de debatten op radio en tv domineren, maar gewoon een puur lokaal  geluid richting 19 maart. En voor onze gezamenlijke stem heb ik uw hulp 
nodig!

WAT HOUDT DE VERKIEZING ‘BESTE RAADSLID VAN NEDERLAND’ IN?

Deze online verkiezing bestaat uit twee voorrondes en een finale  (programma en uitleg: 
https://www.facebook.com/festivallokaledemocratie/app_677968505598562). 
De online stembusgang voor de eerste ronde sluit aanstaande woensdag (5  maart) om 12.00 uur.
In de uitzending van Pauw en Witteman op 7 maart aanstaande, maakt de  jury bekend welke 12 raadsleden zich – op basis van het meeste aantal  stemmen – hebben geplaatst voor de tweede ronde. Van dit dozijn  raadsleden plaatsen vier personen (de vier raadsleden met de meeste 
stemmen) zich uiteindelijk voor de grote finale in De Melkweg in Amsterdam. De uiteindelijke winnaar schuift op de avond voor de gemeenteraadsverkiezingen (dinsdag 18 maart) live aan bij Pauw en Witteman.
STAND VAN ZAKEN RONDE 1
Op het moment van schrijven van dit bericht aan u, heb ik – volledig puttend uit mijn eigen netwerk – 435 online stemmen behaald op www.besteraadslid.nl, op dit moment nog steeds goed voor een eerste plek in de tussenstand van ronde 1. Maar…
* de landelijke partijbureaus (met name die van GroenLinks, SP, D66 en PvdA en ook het CDA) hebben hun nationale ledenlijsten ‘aangeboord’, dagbladen ingeschakeld et cetera om hun kandidaten zo hoog mogelijk in de ranking te krijgen. Sommige partijen hebben zelfs een kleine selectie van kandidaten voorgeschreven, zodat deze personen de meeste kans zouden maken op een hoge notering (anders zouden de online stemmen bijvoorbeeld namelijk verdeeld moeten worden tussen 20-25 raadsleden van dezelfde  partij);
* nu ronde 2 in zicht is, haken de lager geklasseerde raadsleden van landelijke partijen – veelal in opdracht van de landelijke burelen – af. Wat gebeurt er nu in aanloop naar 5 maart? Het online systeem is dusdanig ingericht, dat mensen hun reeds uitgebrachte stem kunnen wijzigen!!! Een erg vreemde gang van zaken, want nu zie je ineens dat de  top 10-geklasseerden dagelijks massaal ‘nieuwe’ stemmen krijgen, terwijl  de overige kandidaten van genoemde partijen hun stemmen ineens zien slinken!!!
Kortom, er wordt een bepaalde strategie uitgestippeld. En… dat mag  natuurlijk! Maar…
… hoe kan een lokale partij (zonder enorme achterban!) die nu nog op 1 staat ervoor zorgen, dat onze gezamenlijke puur lokale stem in ieder geval doordringt tot de tweede ronde en daarna wellicht zelfs tot in de finale geraakt???
Juist ja, ik vraag u vriendelijk om uw stem op mij uit te brengen! Dan sta niet IK, maar dan staan WIJ bovenaan!
HOE KUNT U STEMMEN?

1. ga naar www.besteraadslid.nl
2. klik (bovenaan de pagina) op INZENDINGEN
3. u ziet nu mijn foto (met daarnaast de STEM button) op pagina 1 staan
4. klik op STEM
LET OP!!! ALLEEN PERSONEN DIE GEBRUIK MAKEN VAN FACEBOOK KUNNEN  STEMMEN!!!
* beschikt u niet over Facebook? Stuur dit bericht dan door naar familie, vrienden, kennissen en politieke collega’s en leden van uw partij, die dit social mediaplatform wel gebruiken;
* u gebruikt wel Facebook? Ook dan kunt u dit bericht (of een eigen – misschien kortere? – oproep) natuurlijk verder verspreiden
WAT KRIJGT U ER VOOR TERUG?

* alle fracties die mijn oproep steunen, vraag ik vriendelijk het logo van de betreffende partij naar mij te mailen. Ik zal alle logo’s dan laten drukken op een ludiek T-shirt, dat staat voor de gezamenlijke lokale politieke partijen in Nederland. Dit T-shirt zal ik dan zowel in De Melkweg als ook bij Pauw en Witteman aan tafel dragen;
* als ik de finale haal/win, zal ik live bij Pauw en Witteman (en dus  slechts enkele uren voor de gemeenteraadsverkiezingen) en eerder al in De Melkweg een meer dan stevig statement voor lokale partijen maken. Ik zal dan alle kijkers ook oproepen om hun stem vooral toch op een lokale  partij uit te brengen. Ik verwacht sowieso, dat alle landelijke media op de ochtend van de verkiezingen verslag zullen doen van de verkiezing tot Beste Raadslid van NL.
Ik hoop u geënthousiasmeerd te hebben voor mijn oproep, want ik meen het oprecht als ik zeg, dat de overwinning tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande aan ons – de puur lokale politieke partijen in Nederland – toebehoort!
Ik reken op uw steun/stem en wens uw partij alle succes van de wereld 
toe in aanloop naar 19 maart!
Met vriendelijke groeten,
Ralf M.M. Stultiens
Gemeenteraadslid W70

De Volkskrant

Lokale partijen zullen als winnaar uit de bus komen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Dat voorspelt Binnenlands Bestuur op basis van een peiling van I&O Research onder 10.500 kiezers.
Ruim 30 procent van de kiezers zal lokaal stemmen, dat is ruim 4 procent meer dan vier jaar geleden. Vooral mannen van boven de 50 met een middelbare opleiding die wonen in minder stedelijke gebieden, gaan voor lokaal.

Ook mensen die op de PVV willen stemmen, maar er in het stemhokje achter komen dat die niet op het stembiljet staat, zullen op een lokale partij stemmen, stelt algemeen directeur Rob van de Peppel van I&O Research in Binnenlands Bestuur.

VVD en PvdA verliezen aanhang.


Volgens Binnenlands Bestuur krijgen regeringspartijen VVD en PvdA ervan langs op 19 maart: ze verliezen een kwart van hun aanhang. De andere landelijke partijen scoren vergelijkbaar met vier jaar geleden, blijkt uit de peiling.

Meer dan de helft van de deelnemers aan de peiling zegt dat wat er gebeurt in politiek Den Haag van invloed is op zijn of haar stem. Een kwart zegt vooral op basis van de landelijke politiek te stemmen. Een derde kijkt zowel naar landelijke als lokale ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *