Frank Stoffer wacht nog steeds op antwoord.

Geachte heer Roolvink,
beste Jos en Jacques,
Op 18 december 2013 j.l stelde ik de volgende vragen:
Beste Jos,
In de algemene beschouwingen schreef ik:
‘Weer drie gratis afvalsoorten bij milieustraat Haps inleveren’ Zo luidde de titel van een bericht van de RMB in april. De boodschap is natuurlijk mooi, hoe meer men recyclet, hoe lager de lasten voor de burger. Steeds meer mensen kopen allerlei producten via webwinkels. Die worden opgestuurd in kartonnen dozen, gevuld met piepschuim. Volgens het RMB is piepschuim, ofwel EPS, is een hoogwaardig kunststofschuim dat heel geschikt is voor recycling. Het wordt gebruik als verpakkingsmateriaal en als bouwisolatie en gebruikt piepschuim kan goed verwerkt worden tot nieuw piepschuim. Omdat het niet samen met andere kunststof wordt ingezameld, leveren veel mensen het in via de tariefzak. Dat is eigenlijk niet slim. Het RMB biedt burgers de mogelijkheid om het spul, in speciale zogenaamde knapzakken, op de milieustraat in Haps in te leveren. Het zou heel handig zijn om ook in Grave zo’n inzamelpunt in te richten. Iedere zaterdag is onze eigen mini-milieustraat open. Is het college het met de fractie Frank Stoffer eens dat het een goed idee is om het RMB opdracht geven om ook hier een inzamelpunt voor piepschuim in te stellen?
De reactie van het college was zeer kort; de kosten wegen niet op tegen de baten.
Graag zou ik van de wethouder willen weten wat de baten en lasten, voor het ophangen van een knapzak bij de mini-milieustraat in Velp, zijn.
Met vriendelijke groet,
Frank Stoffer
Ik heb de afgelopen tijd regelmatig contact gehad met de griffier om te vragen waar mijn antwoord blijft. De gemeentesecretaris had bij hem aangegeven dat het antwoord vorige week zou komen. Tot op heden blijft het stil. Ik ben nu nog 1 dag raadslid en verzoek ik om binnen 24 uur met een antwoord te komen. Meer als 3 maanden wachten op een antwoord ervaar ik als een schoffering van mijn raadslidmaatschap!
Frank Stoffer; lijst Frank Stoffer 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: