Nog 41 dagen: Wethouder Daandels onder vuur.

Drie lastige zaken heeft wethouder Daandels nog op zijn bordje liggen. In de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen neemt de raad nog besluiten over drie kwesties.

  • Bestemmingsplan Hof van Esteren. Keerpunt 2010 mist nog antwoorden op enkele cruciale vragen over  o.a. wijzigingen in overeenkomsten met projectontwikkelaar. LPG, VPGrave, Keerpunt 2010 en De fractie Frank Stoffer hebben nog hun twijfels over de wenselijkheid om dit grootschalige project door te laten gaan.
  • Via de agendacommissie vraagt Keerpunt 2010 een interpellatiedebat aan over het hevig onder vuur liggende “Snippergroen” project dat een miserabele start in Gassel had. Hennie Bongers en Hans Satters brachten de raad in niet mis te verstane woorden op de hoogte van de gevoelens van veel aanwezigen.
  • Wethouder Daandels ging compleet de mist in bij de behandeling van het Deltaplan Rivieren. Mevr. Nel Schuts moet aantonen dat bijbehorende stukken niet aangeleverd zijn. Dat is echt de wereld op zijn kop. Enkele zoekopdrachten op Google op de IPAD van Jacques Leurs lieten duidelijk zien waar de twee retentiegebieden, door de wethouders gemakshalve vijvers genoemd, komen te liggen. Bij Keent, aansluitend aan Velp, komt zo’n gebied en langs de Maas stroomopwaarts tot aan de Kraaijenbergse plassen vanaf het voetbalweitje zag ik gisteren en niet vanaf het weggetje naar de ligplaats van de voormalige Prinses Margriet. In de fractiekamer liggen nu wel de ontbrekende stukken. Op de website van de overheid waren die stukken dinsdagavond in de vergadering ook al te zien na enkele zoekopdrachten via Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: