Nog 39 dagen: de Maasdriehoek over Jacques Leurs: “Betrokken zijn bij samenleving”.

Heel lang geleden zag de Hampoort er zo uit!

“Betrokken zijn bij de samenleving, dat is mijn passie|” Een gesprek met Jacques Leurs, lijsttrekker van de Graafse partij Keerpunt 2010


Door Annelies Graafsma

Een geboren Gravenaar, zo noemt Leurs zich. Geboren in de Rogstraat en opgegroeid in een ondernemersgezin (bakkerij red.), waar 12 kinderen grootgebracht moesten worden. De reden van zijn politieke ambitie ligt in de opvoeding door zijn ouders: “Ik kan niet tegen onrecht”. 
Jacques is een bekend gezicht en niet alleen van Bakkerij de Snip, waar hij met echtgenote Jeannette en broers tot 1999 heeft gewerkt. “We zijn van de ene op de andere dag gestopt. We kozen voor onze gezondheid. Maar drie jaar geleden overleed mijn vrouw. Mijn huidige partner Sophie is kort geleden ziek geworden als gevolg van een beroerte en op dit moment komen alle gevoelens van toen weer boven”.
Met zijn fototoestel fietst hij al jaren in de omgeving rond om alles vast te leggen voor zijn website. Leurs licht toe: “De zoons hebben mij gestimuleerd het fotowerk met een website te combineren. Zij hebben een ICT-achtergrond en een van mijn zoons doet onderzoek naar sociale media bij jongeren. Ik heb op de site een dossier bijgehouden en de zoekmachine werkt prima. Zelf heb ik de nodige discipline  om  de weblog dagelijks bij te houden”.
“Brood en spelen: het hoort bij elkaar”, zegt Jacques over zijn manier van werken in de gemeenteraad. “Wij hebben niets te verbergen en laten onze mening graag horen: “Ik wind er geen doekjes om”. “Trouwens”, vervolgt hij hardop denkend aan de laatste raadsvergadering: “Deze burgemeester moeten we koesteren; knap hoe hij rustig kan blijven in zo’n chaotische vergadering!’.
Zoals bij meerdere lijsttrekkers is zijn politieke belangstelling begonnen met een verzoek (van het CDA,red.) om in een commissie zitting te nemen. Politiek en betrokkenheid bij de samenleving is een passie geworden. “Met Nel Schuts heb ik Keerpunt 2010 opgericht. Het partijprogramma is bijna gereed. De Hampoort moet de functie terugkrijgen die het verdient en over een gemeentelijke herindeling willen we een referendum, zodat burgers zich kunnen uitspreken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: