Nog 49 dagen: wetenschappers fel tegen nieuwe jeugdwet!

‘Jeugdwet is wetenschappelijk onverantwoord’

Wetenschappers van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) hebben zich in een open brief fel gekeerd tegen de nieuwe Jeugdwet. Het onderbrengen van de kinder- en jeugdpsychiatrie bij gemeenten, wat het kabinet wil, is vergelijkbaar met het onderbrengen van kindergeneeskunde bij gemeenten, betogen ze.

Volgens de KNAW is de maatregel wetenschappelijk onverantwoord omdat kinderpsychiatrie onlosmakelijk is verbonden met de reguliere psychiatrie. Alle aandoeningen die vallen onder de volwassen psychiatrie, zoals angststoornissen, depressies en schizofrenie ontstaan in de pubertijd, schrijven de wetenschappers.
Wetenschappers scharen zich achter petitie
De wetenschappers scharen zich met de brief achter de petitie jeugd-ggz die een groep hoogleraren, kinderartsen en kinder- en jeugdpsychiaters is gestart. Zij zijn het niet eens met de plannen van het kabinet voor jeugdzorg. Ruim 85.000 mensen hebben de petitie ondertekend. De Eerste Kamer buigt zich momenteel over de wet.
Bron: ANP


In Grave werden de veranderingen in de Jeugdwet alleen maar in de commissie Inwoners en Bestuur besproken. In de raad werd geen woord gewisseld over dit belangrijke dossier! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: