Nog 69 dagen: Boxmeers Weekblad: Raadsleden ‘met ballen’

“Raadsleden moeten integer zijn en kwaliteit hebben, met inhoud”, zegt burgemeester Karel van Soest in een vooruitblik op de gemeenteraad- verkiezingen op 19 maart volgend jaar. Een “raadslid met ballen” is nodig voor de nieuw te kiezen Boxmeerse gemeenteraad.

In een recente brief aan de politieke partijen in gemeente Boxmeer wijst burgemeester Van Soest op voldoende kwaliteit en integriteit. 
“Een raadslid mag niet verslappen als het gaat om integriteitsaspecten”, zo zegt hij. “Elke week zien wij ergens in het land een politicus een scheve schaats rijden. Men zit in een glazen huis, wat inhoudt alert te blijven op bijvoorbeeld nevenfuncties. Een wethouder die in het bestuur zit van een voetbalverenigingen kan in problemen komen, want je komt elkaar ooit tegen. 
“Dubbele petten zijn dan af te raden.”
Gemeente Boxmeer kreeg met integriteit te maken bij de affaire en het aftreden van wethouder Jos de Graaf. “Het meest zwarte moment van het afgelopen jaar. Die 23e juni herinner ik me nog goed. Memorabel met een triest tintje.” Op aandringen van de raad deed het college aangifte van het vermeend aannemen van steekpenningen. “Een mens maakt fouten, maar hoeft dan niet persé een slecht mens te zijn”, aldus Van Soest, die nog altijd in contact staat met de oud-wethouder. In de aanloop naar de verkiezingen noemt hij het jammer dat Boxmeer een tiental politieke fracties kent na ‘interne strubbelingen’. Het doet de discussie geen goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: