Moet Grave actiever worden op T witter?

Moet de gemeente Bussum actiever worden op Twitter?

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out
BUSSUM – De meeste gemeenten in Nederland zijn actief op Twitter, zo ook de gemeente Bussum. Maar maakt de gemeente wel effectief gebruik van het medium? 
Het Twitteraccount van de gemeente Bussum wordt gevolgd door 1354 mensen en dat terwijl Bussum 32.585 inwoners heeft. Omgerekend volgt minder dan 5 procent van de inwoners het account van de gemeente.

Uit onderzoek van de Sociale Media Meetlat blijkt verder dat de gemeente Bussum Twitter vooral gebruikt om berichten te zenden. Zo heeft de gemeente afgelopen zomer 64 berichten verzonden. 63 berichten daarvan waren eigen tweets. Wel geteld was één tweet een reactie.

Reageren
Volgens de onderzoekers moet dit beter kunnen. De gemeente zou zelf meer mensen moeten volgen (dit zijn er nu 17) en reageren op berichten van anderen.  DichtbijbezoekerDaMarc kan zich wel vinden in deze conclusie van de onderzoekers:

“Bussum is wat twitteren betreft niet meer dan een ‘zender’. Op mijn tweets aan de gemeente Bussum heb ik nog nooit een reactie ontvangen.Wat voor commerciële bedrijven geldt, geldt natuurlijk ook voor het social media gebruik door overheden. Alleen zenden is niet voldoende. Neem je volgers serieus en reageer inhoudelijk op hun vragen/opmerkingen. Doe je dat dan zul je zien dat mensen meer betrokken raken en ook vaker de moeite zullen nemen om op tweets van overheden te reageren. Actie = reactie! Reageer je niet op tweets van je volgers, dan kun je net zo goed niet op twitter zitten.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: