Grave Lokaal

Gassel wint weer de eerste prijs!

Per e-mail dit bericht ontvangen van Cor van Boekel. Via google de website over deze LPB award opgezocht. Daarna mijn twitter account weer actief gemaakt. Bericht geplaatst op facebook en twitter.
Via deze social media is het hele bericht ook te lezen. U hoort nog meer van me via deze twee belangrijke media! De paus heeft al meer dan 1 miljoen volgers via Twitter. Deze media worden steeds belangrijker.

Hoi hoi allemaal, het is gelukt.

We hebben de eerste prijs gewonnen.
Iedereen ontzettend bedankt voor jullie steun, advies en hulp.
Jolanda bedankt voor de tip.
Groetjes,
Cor

Keerpunt 2010 feliciteert de hechte Gasselse gemeenschap. Knappe prestatie.

Award

Dorpsservicewinkel Gassel winnaar LPB Award 2013

 


De prijs voor het meest inspirerende wijk- of buurtinitiatief, de LPB Award, gaat dit jaar naar Dorpsservicewinkel Gassel uit Gassel, gemeente Grave (Noord-Brabant). Dit maakte Rob van Muilekom, wethouder in Amersfoort en juryvoorzitter, vandaag bekend op het landelijk congres van het LPB. De Dorpsservicewinkel vervult vooral de rol van laagdrempelige onmoetingsvoorziening voor oudere inwoners van Gassel. Jeugdwerk Pottenberg, een door ouders gedreven stichting uit Maastricht, eindigde op de tweede plaats. Buurtmoestuin Monettuin uit Zaandam werd derde.  

Actueel probleem

De jury motiveerde haar keuze als volgt: ‘Het verdwijnen van voorzieningen – en daarmee ontmoetingsmogelijkheden – is een actueel probleem in veel dorpsgemeenschappen. Ook komt het steeds meer in stadsbuurten voor. In Dorpsservicewinkel Gassel zijn ouder wordende mensen vanuit urgentie zelf actief. Daarbij is het interessant dat er is gezocht naar samenwerking tussen ondernemers en vrijwilligers/bewoners. Het is goed dat het bedrijfsleven de meerwaarde van een dergelijke voorziening inziet. In de Dorpsservicewinkel wordt steeds naar nieuwe mogelijkheden gezocht. De winkel  levert ontmoeting en beweging op.’

Inspirerend initiatief
 

De LPB Award is vijf jaar geleden in het leven geroepen door het LPB en omvat naast een kunstobject een cheque voor € 1.500. Vorig jaar ging de prijs naar Kinderkledingbank Stichting Elivia uit Schiedam. Lees hoe het verder ging met winnares Elisa Rutteman. Naast het LPB sponort De ASN Bank de LPB Award. De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. > meer over de LPB Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *