Grave Lokaal

De kleine stad schreef: Andere media.

Andere media

Oké, dus je wilt echt àlles weten over de kleine stad? Dan zijn er natuurlijk nog een heleboel andere media te volgen dan De Gelderlander en De Kleine Stad alleen.
Voor wie geïnteresseerd is in het leven van een plaatselijk politicus, is er de site van Jacques Leurs.
Wanneer ben je ermee begonnen?
“In oktober 2009.”
En waarom?
“Jarenlang had ik de website van het CDA dagelijks bijgehouden. Na de breuk met het CDA, na het samenvoegen van CDA en 3DP en de claim van Matt Cruijsen op het fractievoorzitterschap, ben ik met een eigen lijst, “de lijst Jacques Leurs”, begonnen. Het weblog werd door Koen en Maarten in een dag gemaakt en heette toen nog naar die lijst. Bij de gemeenteraadsverkiezingen deden we als officiële partij, ja Theo, mee en wonnen twee zetels met KEERPUNT 2010.
Jacques Leurs, afgelopen winter (foto: Ed van Alem)
Waar schrijf je precies over?
“De hoofdmoot is alles wat met het Graafse Politieke Bedrijf (GPB) te maken heeft. Ook privézaken zoals over Jeannette en Koen komen aan de orde. Graafs nieuws, ander nieuws over het Land van Cuijk, samenwerking, bezoeken aan congressen worden belicht. Speciaal is het foto-archief waar duizenden foto’s gratis te downloaden zijn.”
Waarom doe je dit?
“Politiek, fotograferen en Grave zijn mijn hobby’s. Ik ben in tegenstelling tot Jeannette a-sportief en ik biljart, bridge en golf niet. Het ontmoeten dagelijks van mensen geeft me weer nieuwe energie vooral na de zeer moeilijke periode na het plotseling overlijden van Jeannette.”
En waarover schrijf je niet?
“Geen roddels of achterklap.”
Hoeveel hits heb je?
“Het daggemiddelde komt uit op ongeveer 250 bezoekers. Het hoogste bezoekersaantal was 1125 op een dag. Inmiddels staan er ongeveer 2500 berichten op de site. En meer dan 650 fotomappen met duizenden foto’s.”
Wat levert het nog meer op, behalve berichten voor je site?
“Goede daginvulling!!!  Opkomen voor anderen is me met de paplepel ingegeven en dat wil ik ook doorgeven als een belangrijke waarde in het leven. De digitale media en de steun van Jeannette, Koen, Maarten en van Keerpunt 2010 fractie en bestuur geven me genoeg energie om bij tijd en ontij en waar ook ter wereld dit blog te vullen. Binnenkort verwelkomen we de 250.000 bezoeker (dat record is inmiddels gebroken, FH). Wereldwijd wordt deze site dagelijks door velen bekeken. Bezoekers bedankt voor de trouwe steun!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *