Bezuinigen

Nijmegen laat 200 ambtenaren gaan

NIJMEGEN – 

De gemeente Nijmegen moet tot 2017 nog eens 200 ambtenaren laten gaan. Eerder zijn al 132 ambtenaren afgevloeid. Dat is het gevolg van bezuinigingen, die onder andere nodig zijn omdat de gemeente minder geld krijgt van het Rijk.

    Dat staat in de begroting 2014 – 2017, die het Nijmeegse college woensdag heeft gepresenteerd. B en W willen tot 2017 nog eens 28 miljoen euro bezuinigen, terwijl vanaf 2010 al 38 miljoen euro is weggesneden uit de begroting. Huiseigenaren in Nijmegen gaan iets meer betalen en de voorgenomen bouw van een parkeergarage is geschrapt.
    Het stadsbestuur zegt dat de begroting sluitend is, als de economie en de woningmarkt zich vanaf 2015 gaan herstellen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    %d bloggers liken dit: