Grave Lokaal

De Gelderlander schrijft in het zaterdaginterview over de stappen die Frank Stoffer genomen heeft.

ZATERDAGINTERVIEW Frank Stoffer maakte deze week bekend uit VPGrave te stappen. Hij gaat tijdelijk als eenmansfractie door om zich volgend jaar bij Keerpunt 2010 aan te sluiten.
 
Enkele citaten uit het uitgebreide interview door Herman Wissink.
 
Je bent zelf een van de oprichters van VPGra­ve, de samenwerking tussen PvdA, D66, GroenLinks en de SP. Nu stap je eruit. Leg dat eens uit?
 
„Afzonderlijk kregen partijen het niet voor elkaar om zelfstandig door te gaan. Maar ik was duidelijk ontevreden over de gang van zaken.   Bij de fractie Keerpunt 2010 voelt het als een warm bad. Toen ik daar kwam, vielen voor mij de stukjes op hun plek.

Keerpunt is een zeer actieve partij. Zoals politiek hoort te zijn. Dicht bij de mensen, betrokken bij de mensen.”

 
Bij Keerpunt weet je niet of je wel terug zal ke­ren in de gemeenteraad. De volgorde van de kieslijst moet nog worden bepaald. Vind je het belangrijk om in de gemeenteraad te zitten?
 
„Je weet bij een politieke partij nooit op welke plaats je komt te staan. Maar 19 maart volgend jaar zijn de kiezers aan zet.
 
In Grave heb je een beperkt aantal stem­men nodig om de raad in te komen. Stel dat ik op plek acht kom te staan, dan zal ik mijn best doen om met voorkeurstemmen in de raad te komen.
 
Ik vind het belangrijk om als jonge vader, jonge man met toch al heel wat politieke ervaring in de raad te blijven. Grave moet niet alleen vertegen­woordigd worden door de gemiddelde leef­tijd van de raadsleden van dit moment.


Gepensioneerde mannen hebben toch een andere blik op de wereld dan iemand van 31, die iedere dag voor de klas staat.”

 
Frank Stoffer

Meer in de papieren versie van de zaterdagkrant

       

       
       

      Geef een reactie

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *