Grave Lokaal

Wil Baaijens reageert op de Raadsledennieuwsbrief Veiligheid project Hart van Grave.

Beste Jacques,
Als aanvulling op mijn eerdere reactie op  Raadsleden- Nieuwsbrief “Veiligheid project Hart van Grave” de volgende vragen.
 
1e. Volgens de Nieuwsbrief heeft de publiekrechtelijke controle door brandweer en de gemeentelijke Bouw- en Woningtoezicht (afd. bouwzaken) vooral op verzoek van de alerte Vereniging van Eigenaren (VvE) van het project plaats gehad. Had deze vereniging niet aan de bel getrokken was e.e.a. dan niet boven water gekomen? Waren de bewoners en ondernemers dan in een onveilige woon/ gebruikssituatieterechtgekomen?
  
2e. Terwijl het project formeel niet  is opgeleverd wordt, althans zo interpreteer ik de brief, het opleveringtraject door het faillissement van opdrachtgever en aannemer mede in handen van de VvE is gelegd. Is dit een juiste en professionelen gang van zaken? Zijn er voor de VvE later geen juridische consequenties aan verbonden? Van de curator valt weinig te verwachten aangezien die primair staat voor de belangen opdrachtgever en aannemer. Beide betrokken in het faillissement.
 
3e. Hoewel de gemeente doet voorkomen dat de niet voltooide oplevering van de openbare ruimte op het conto van de failliete projectontwikkelaar geschreven moet worden is een gedeelte van die openbare ruimte voor bewoning, commerciële activiteiten en publiek vrijgegeven. In dat kader draagt de gemeenten de eindverantwoordelijkheid inzake de vrijgegeven publieke ruimte, die gezien de huidige situatie niet als een veilige omgeving gekenmerkt kan worden. Zeker voor ouderen en mensen met fysieke beperkingen. Mijn vraag is dan ook: mocht door de slechte staat van de publieke ruimte binnen het project “Hart van Grave” mensen letselschade oplopen, wie is er dan verantwoordelijk?
 
4e. Door het niet adequaat reageren van de gemeente op de gebeurtenissen als gevolg van het, al lang zichtbaar aankomend, faillissement worden de economische activiteiten in het centrum ernstig geschaad. De ondernemers zijn hiervan de dupe. Voor  nieuwe economische activiteiten zal het indolente beleid van de gemeente nu als in de nabije toekomstgeen positieve ontwikkelingen aantrekken. Uiteraard geldt dit ook voor het Wisseveld. Jacques; ben ik te pessimistisch? Kan jij of andere raadsleden mij, met gefundeerde argumenten,laten inzien dat ik het bij het verkeerde eind heb? Alvast mijn dank.
 
M.v.g. Wil Baaijens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *