Grave Lokaal

Waterverbruik gecontroleerd van 500 uitkeringsgerechtigden.

In Grave werd meteen aan de bel getrokken door onze oplettende Hester.

Hester Kruizinga trok als eerste aan de bel over deze actie van de Intergemeentelijke Sociale Dienst van Cuijk, Grave en Mill. Ze schreef op persoonlijke titel een brief om opheldering aan Anja Henisch  die werkzaam is bij het UWV. Zij is goed thuis in de regelgeving binnen het sociale domein. Keerpunt 2010 gaat het college vragen stellen over deze actie die bij de raad niet bekend was gemaakt. Ook nu weer lazen we dat in de couranten. Wist de Burgerpaticipatieraad hier van?

OMROEP BRABANT MAAKT ER ZELFS EEN NIEUWSITEM OP RADIO EN WEBSITE VAN!

Gemeenten Cuijk, Mill en Grave controleerden water van uitkeringsgerechtigden

Laatst gewijzigd: zaterdag 27 juli 2013 – 09:04 | Auteur: Sid van der Linden
CUIJK – De gemeenten Cuijk, Mill en Sint Hubert en Grave hebben het waterverbruik van 500 uitkeringsgerechtigden maandenlang gecontroleerd. Als iemand weinig water gebruikt, kan diegene op een ander adres wonen en eigenlijk geen recht hebben op een uitkering.
De drie gemeenten hebben het waterverbruik gecontroleerd van december 2012 tot juni 2013. Ze kregen daarbij hulp van Brabant Water. Zes huishoudens verbruikten minder dan de gemiddelde hoeveelheid water. Het ging om vijf huishoudens in Cuijk en één in Grave.

Maatregelen
Bij één huishouden werd de bijstandsuitkering stopgezet, bij iemand anders werd de uitkering verlaagd. Bij drie van de zes bleek er niets aan de hand. Een onderzoek naar het zesde huishouden loopt nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *