Stand van zaken toren “Hart van Grave”.

Op dit moment is de gemeente Grave bezig met het inrichtingsplan van het Hart van Grave, waarvan de klokkentoren een prominente plek inneemt. Omdat het voor het college van belang is dat de toren is opgeknapt voordat het project ‘Het Hart van Grave’ wordt opgeleverd, is de opdracht aan van 

Dinther Bouwbedrijf verleend om de gevel en de top van de toren renoveren. Dit houdt in dat het gevelwerk hersteld wordt en dat er rondom een smeerplint (hier kan nog een andere soort plint overheen komen) gemaakt wordt.

De afgelopen weken is er ook gekeken naar de mogelijke functies van de toren, het renoveren van het carillon en het aanpassen van de plint (buitenzijde begane grond toren).
Met betrekking tot de mogelijke toekomstige functies van de toren heeft de gemeente een brainstormsessie georganiseerd waaraan verschillende partijen hebben deelgenomen binnen de gemeente Grave. Op die manier hebben wij wensen, ideeen en plannen verzameld, om een goed beeld te krijgen van de
(on)mogelijkheden en deze vervolgens te gaan vertalen in een uitvoeringsplan.
Naar aanleiding van de brainstormsessie is een vervolgbijeenkomst gepland, waarin nader gekeken zal worden naar de verzamelde plannen en ideeen.  dit moment is de gemeente Grave bezig met het inrichtingsplan van het Hart van Grave, waarvan de klokkentoren een prominente plek inneemt. Omdat het voor het college van belang is dat de toren is opgeknapt voordat het project ‘Het Hart van Grave’ wordt opgeleverd, is de opdracht aan van
Dinther Bouwbedrijf verleend om de gevel en de top van de toren renoveren. Dit houdt in dat het gevelwerk hersteld wordt en dat er rondom een smeerplint (hier kan nog een andere soort plint overheen komen) gemaakt wordt.
De afgelopen weken is er ook gekeken naar de mogelijke functies van de toren, het renoveren van het carillon en het aanpassen van de plint (buitenzijde begane grond toren).
Met betrekking tot de mogelijke toekomstige functies van de toren heeft de gemeente een brainstormsessie georganiseerd waaraan verschillende partijen hebben deelgenomen binnen de gemeente Grave. Op die manier hebben wij wensen, ideeen en plannen verzameld, om een goed beeld te krijgen van de
(on)mogelijkheden en deze vervolgens te gaan vertalen in een uitvoeringsplan.
Naar aanleiding van de brainstormsessie is een vervolgbijeenkomst gepland, waarin nader gekeken zal worden naar de verzamelde plannen en ideeen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: