Grave Lokaal

Iets voor ons? Onderzoek naar wens koopzondag Cuijk

CUIJK – Nu landelijke wetgeving het per 31 juli gaat toestaan, wil een deel van de ondernemers in Cuijk zijn winkels ook op zondag open hebben. De gemeente Cuijk wenst eerst te inventariseren of hier bij het winkelend publiek behoefte aan is. Daarom liggen bij winkels en supermarkten in Cuijk enquêteformulieren waarop consumenten hun voorkeuren kenbaar kunnen maken.


Op het formulier kunnen consumenten behalve geslacht, leeftijd en herkomst (Cuijk of elders) aangeven of zij een koopzondag wensen voor hun ‘noodzakelijke boodschappen (bakker, slager, supermarkt, etc)’ en/of voor het ‘shopppen (kleding, tv, bouwmarkt etc)’. Raadpleging van de achterban van de Ondernemers Vereniging Cuijk (OVC) heeft volgens B en W inmiddels plaatsgevonden. “Ons college zal de resultaten van deze onderzoeken meenemen in haar advies en niet zelf nog een enquête uitzetten”, schrijven B en W als antwoord op vragen van PLC. “We hebben ondernemers gevraagd met elkaar tot een gedragen standpunt te komen hoe ze willen omgaan met de mogelijkheden die het nieuwe wetsvoorstel Winkeltijden biedt. Spoedig na ontvangst van de uitslag van het consumentenonderzoek komt het college met een voorstel voor de gemeenteraad.” 

Verschillend


Binnen de Cuijkse politiek wordt verschillend gedacht over de wensbaarheid van een zondagopenstelling van winkels in de gemeente. VVD, D66 en GroenLinks zijn voorstanders, PLC twijfelt, ABC, PvdA en CDA zijn tegen. De nieuw Winkeltijdenwet gaat 31 juli in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *