Grave Lokaal

Iets voor Grave?????

1.

Resultaat van 2 dagen schilderen.
Geachte heer Leurs,

Wij spraken elkaar vandaag in Grave waar ik stond te schilderen over een schildersweek organiseren in Grave in de toekomst?!
Zelf zijn we al 6 jaar in Domburg uitgenodigd voor een internationale schildersweek die er al 10 jaar georganiseerd wordt. Daar is de kunstenaar te gast bij een bewoner van Domburg krijgt daar een bed en ontbijt. Er worden diverse excursies naar bezienswaardigheden in de directe omgeving georganiseerd en ook is er dagelijks een schilders cafe, waar men elkaar ontmoet en spreekt. Er zijn diverse gebouwen waar de schilders kunnen werken, of buiten bij mooi weer uiteraard.
Verder trekt het duizenden bezoekers op Hemelvaart dag, dan worden er o.a. portretten geschilderd en komt het geld daarvan toe, aan de stichting die alles organiseert.
De schilders “betalen” hun verblijf met 1 of 2 schilderijen en de laatste dag is er een feestelijke opening van deze Verkoop Expositie in een plaatselijke Galerie.
De hele zomer blijven deze en ook andere werken in Domburg en deze kunnen verkocht worden (als de kunstenaar dat wil) 50% is voor de Stichting bij verkoop.
Het is voor kunstenaars ook interessant als hun werk ook in een ander deel van Nederland hangt ,voor hun naamsbekendheid!


Grave gezien door schilders uit Heerhugowaard en omstreken.
De stichting heeft uiteraard ook sponsoren, de plaatselijke middenstand vaart er wel bij, de restaurants zitten bomvol en ook hotels, want mensen nemen gewoon vakantie op om het mee te kunnen beleven.
Het heeft wel een aantal jaren geduurd uiteraard, het moet groeien en naams bekendheid krijgen.
Voor meer info: www.schildersweekdomburg.nl

Mocht u in contact willen komen met iemand van de organisatie laat ons dat dan weten, wij kunnen wij dit wel voor u regelen!
Onze groep van 20 personen uit Heerhugowaard heeft 2 dagen in Grave geschilderd en op de foto’s zijn enkele resultaten daarvan.
Mocht u meer informatie willen hebben dan horen wij het wel, hartelijke groeten,
Rem de Boer ( docent/ begeleider/ beeldend kunstenaar) en Marian deWit

www.mariandewit.exto.nl


P.S. Ik zal Kunst in het Kerkje, het Graafs Museum,  BHIC, Catharinahof, Graveon, Horeca Grave, Centrummnager en de galeries in de Rogstraat en andere locaties informeren over hoe Grave aan de rij 1. Sinterklaasfestival, 2. Driekoningenfestival, 3. Oranjefestival, 4. Pinksterfestival, 5. Vierdaagdefestival, 6. Smartlappenfestival, 7. Waterfestival, 8. Hippisch Festival en 9. Balonnenfestival nog dit mooie 10. Schildersfestival aan toegevoegd kan worden. Ik vergeet dan nog de diverse  11. 12. 13. 14 Gildefestivals. Ook de opening van Catharinahof op 9.10.11.12.13 moet tot een groot 15. festival leiden. Hart van Grave sluit dan de rij op 16. Ook de verering van Machutus en de Staakmadonna in Gassel kunnen dan meegaan in het rijtje festivals. Ook de activiteiten van Kunst in het Kerkje kunnen we dan opnemen in de Enige Echte Festivalagenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *