De Gelderlander: Grave moet fors bezuinigen.

GRAVE – Om de begroting voor 2014 rond te krijgen, moet de gemeente Grave extra gaan bezuinigen. Dat staat in de kadernota die door het college van burgemeester en wethouders is opgesteld. Aan de hand van de kadernota, wordt de begroting voor 2014 opgesteld.
Over 2014 zal 1,3 miljoen bezuinigd moeten worden. Dat loopt op tot 1,9 miljoen in 2017. Grave had vorig jaar voor komend jaar al een bezuiniging van dik 2 miljoen voor ogen. Daarvan wordt waarschijnlijk 9 ton niet gehaald.
Dat bedrag zal dus nog ergens vandaan moeten komen. Om tot de bezuiniging van 1,3 miljoen te komen, zal dus nog 400.000 euro extra gevonden moeten worden.
Grote zorgen
De gemeenteraad maakte tijdens de vergadering van dinsdagavond duidelijk zich grote zorgen te maken. “Hoe lang kunnen wij dit nog volhouden?”, vroeg VVD’er Hans Bos zich hard af. “Het voorzieningenniveau voor onze burgers is in het geding.”
Bron: de Gelderlander
Voor de oplossing: zie onze inbreng. Gaat naast VPGrave ook de VVD nu voor een herindeling? Nu kleur bekennen Hans Bos, Harry de Greeff en Rob Banning. We rekenen op steun voor een referendum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: