Mevrouw de Voorzitter: spreekrecht, parkeergelegenheid Stadhouderslaan.

 Commissie Ruimte.

De commissievergadering begon met een protest tegen het raadsbesluit van 26 maart 2013 om aan de Stadhouderslaan een parkeerterrein aan te leggen. Dit parkeerterrein moet de parkeergelegenheden bij de Mariakapel en Lovendaalsingel, die op 3 december 2012 door de raad zijn geschrapt, vervangen. Zoals gebruikelijk was daarbij nauwelijks aandacht besteed aan de mening van de bewoners van de Mars. Die mening werd dus nu in de vorm van een protest tijdens het spreekrecht gegeven. Gelukkig was de voorzitter wat soepel bij het bewaken van de spreektijd. En zelfs gaf de wethouder nog een reactie. Hij wees er fijntjes op dat hij niets anders doet dan raadsbesluiten uitvoeren. Strikt genomen is dat juist, maar het is wel zo dat de raad wat de Stadhouderslaan wederom, daartoe door het college verleid, een weinig doordacht besluit heeft genomen.
Is dit protest nu mosterd na de maaltijd? Ik denk het niet. Het is bij de raadsvergadering helemaal niet aan de orde geweest, maar het aanleggen van parkeerplaatsen is op die plaats in strijd met het onlangs vastgestelde bestemmingsplan “Grave, woonwijken”. De commissievoorzitter wees in de inleiding op het spreekrecht er al op dat eer nog een bestemmingsplanprocedure zou volgen. De wethouder ging niet verder dat hij bij het uitwerken van het plan de bewoners nog alle ruimte voor inbreng zou geven. Een bestemmingsplanprocedure voor dit project gaat samenvallen met de voorbereiding op de verkiezingen.
Hoe dit alles valt te rijmen met de eis dat de parkeerplaats op 30 juni klaar moet zijn is mij een raadsel.
Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: