Grave Lokaal

Geen raadsenquête scheepswerf, wel onderzoek Rekenkamer

De gemeenteraad van Grave boog zich dinsdag 26 maart over het voorstel van VPGrave om over de kwestie faillissement Scheepswerf een raadsenquête te houden. Fractievoorzitter Jacques van Geest motiveerde zijn plan door te verwijzen naar de grote onduidelijkheid die er bij het faillissement is geweest. Hierdoor ontstond er volgens hem grote onrust in de Graafse gemeenschap. Ook vergroting van het aantal werklozen was hier een gevolg van. Tenslotte merkte de partij op dat er een industriecomplex staat te verkommeren. Door dit alles vindt VPGrave het van belang dat er duidelijkheid komt over ieders rol in dit gebeuren.

E-mailadres

Nel Schuts (Keerpunt 2010) sprak haar afkeuring uit over de hele gang van zaken en de gevolgen hiervan. Anja Henisch (LPG) vond een raadsenquête een duur middel. Ze twijfelde niet aan het gelijk van de raad. “Bovendien is er geen schadeclaim ingediend”, stelt ze. Zij gaf de voorkeur aan een onafhankelijk onderzoek door de Rekenkamercommissie. Haar voorstel kreeg steun. Allereerst van het CDA. “Ik vind dat de onderste steen boven moet komen”, 

zegt Matt Cruijssen. “Laten we eerst de Rekenkamer inschakelen.” 
Dit bordspel moeten we nog met Sjoukje spelen; kadootje van Keerpunt 2010

‘Stemmingmakerij’

Theo Reijnen (Trots) kreeg het vervolgens met Jacques Leurs aan de stok. “Keerpunt geeft een verkeerde voorstelling”, vond de eenmansfractie. “Die partij heeft door stemmingmakerij juist voor onrust gezorgd”. Leurs reageerde fel: “Noem dan eens drie voorbeelden.” Reijnen hield het erbij dat de kiezers wel een antwoord zullen geven.

Nel Schuts wees op het feit dat de Rekenkamer op dit moment een slapende functie heeft. Harrie de Greeff (VVD) ging ook mee in het verhaal van de Rekenkamercommissie. Hij vond wel dat de opdracht nauwkeurig geformuleerd moest worden. En ja, de Rekenkamercommissie moest opnieuw wakker gemaakt. Nadat Jacques van Geest merkte dat hij voldoende steun had voor een onderzoek, trok hij zijn verzoek voor een raadsenquête in.

Freddy Klooté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *