Kinderopvang de Speelhoek en de Bonte Bende moet voor 1 juli de deuren sluiten.

De webmaster werd op straat aangesproken en ook op de sociale media circuleerde het bericht al vanaf het weekend:
De Bonte Bende moet per 1 juli aanstaande weg zijn.

Navraag bij leidsters en managers leverde het volgende op:

er is voor het weekend een nieuwsbrief naar alle ouders die van de kinderopvang of naschoolse opvang gebruik maken gegaan met de volgende inhoud:
Beste ouders,

We willen U graag op de hoogte brengen van het volgende nieuws:

De bouwvergunningen van de Speelhoek en de Bonte Bende zijn tijdelijk vergunningen. Deze zijn verlopen in september 2012. De gemeente heeft ons beloofd dat zij de aanwezigheid van onze gebouwen na het verlopen van de vergunningen gedogen. Dit met het oog op de brede scholen waarin wij onze intrek gaan nemen.

Voor de Speelhoek is dat het geval.

Helaas is er bezwaar gemaakt tegen het gedogen van ons pand aan de Mgr. Borretweg, de Bonte Bende. Hierdoor heeft de gemeente Grave juridisch geen andere keuze dan ons te verplichten te vertrekken.

Dit betekent dat de Bonte Bende per 1 juli aanstaande weg moet zijn.

Op dit moment zijn wij aan het onderzoeken hoe we de groepen die nu op de Bonte Bende zitten ergens anders kunnen onderbrengen. We zijn hierover ook in overleg met de Clientenraad. 

Wanneer wij meer duidelijkheid  hebben laten we U dat weer weten. We hopen U in ieder geval voor dit moment voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet,

Ria Vissers

Toen ik ‘s middags mij in deze zaak verder verdiepte kreeg al vrij snel een beeld van deze kwestie. In de raadsvergadering, bij  het onderwerp vragen stelde ik verduidelijkingsvragen.

Wethouder Adams zei:
“Er lopen onderzoeken om de kinderen onder te brengen in lege lokalen van bestaande scholen en om het gebouw te verplaatsen.”

Meer kon hij de raad niet mededelen.

Omdat Ria Vissers momenteel met vakantie is kunnen we haar niet om een reactie vragen.

Bij het raadsvoorstel Brede Scholen hebben we weer gewezen op de acute noodzaak om de Brede School Grave West met voorrang te realiseren.

Eén gedachte over “Kinderopvang de Speelhoek en de Bonte Bende moet voor 1 juli de deuren sluiten.

 • 21 maart 2013 om 07:21
  Permalink

  Hoi Jacques,
  "Gedogen door de gemeente". Dat roept herinneringen op….. Was het hier misschien: "ga maar gewoon spelen" i.p.v. "ga maar gewoon bootjes bouwen, wij gedogen wel"?
  m.vr.gr.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: