Grave Lokaal

Brede scholen: geen witte rook!

Weer geen besluit van de raad over de bouw van de twee gewenste brede scholen. Het collegevoorstel werd weer unaniem verworpen. Door het op het allerlaatste moment indienen van een amendement door de heer Bannink van de VVD ontstond opnieuw discussie over de wenselijkheid van nu ja zeggen tegen de Brede School Grave Oost

Hij verspreidde een artikel van voorzitter Mart van Baast van Optimus Primair Onderwijs, bestuur van 33 scholen in de regio. “Belang van goed onderwijs moet altijd voorop staan”. De verantwoordelijk wethouder was onwetend van deze visie. “Verlaat de grondhouding van concurrentie zoals die er van oudsher is tussen scholen” bepleitte hij. “Ook het advies van de Onderwijsraad moet bij de besluitvorming betrokken worden.”: bepleitte Bannink.

Na enkele schorsingen en veel onduidelijkheid bij college en raad werd gestemd over het amendement. De stemmen staakten zodat het amendement werd verworpen. 

Keerpunt 2010 is verheugd dat Grave West nu als eerste wordt aangepakt mede gezien de recente ontwikkelingen met de Speelhoek en de Bonte Bende aan de Mgr. Borretweg.
Keerpunt 2010 ziet de raad steeds meer richting ons voorstel kruipen om de Hartenaas in hun school te  laten en Esterade te behouden.
Het college moet nu opnieuw gaan onderhandelen met alle partijen en vooral snel met een voorstel komen om de Brede School Grave West  zo snel mogelijk te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *