Groot gebied Brabant twee uur zonder stroom

UDEN (ANP) – Zeker 27.000 klanten in Brabant hebben donderdagavond iets langer dan twee uur in het donker en de kou gezeten, omdat de stroom was uitgevallen. Het ging om aansluitingen in de gemeenten Uden, Mill, Landerd, Bernheze, Grave en Veghel. De stroom viel uit rond zeven uur, tegen kwart over negen was er weer licht.

Waardoor de stroomstoring kon ontstaan is onduidelijk, maar volgens een woordvoerder van netbeheerder Enexis was een transformator in Uden aan de Belgenlaan uitgevallen.
Burgemeester Henk Hellegers zei na afloop van de storing blij te zijn dat deze zich beperkte tot een een aantal uurtjes, ,,zeker vanwege het koude weer”. Onduidelijk is of zich calamiteiten hebben voorgedaan.
P.S. In het oude Maaszicht, zonder aggregaat, werd adequaat ingegrepen door het aanwezige personeel. Extra mensen werden opgeroepen en er werd door de meldkamer een ambulance bij Maaszicht gestationeerd. Dit personeel ondersteunde het Maaszichtpersoneel. Samen met een andere vrijwilliger, met hesje, hielden we de toegangscontrole. De schade bleef beperkt tot een ingeslagen ruitje van het kastje van de sleutel de kast van de BHV spullen geopend kon worden. Tegen half tien kon een deel van de bewoners die in het restaurant verzameld waren weer onder begeleiding naar de kamers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: