Brandweer: theorie in Mill en praktijk in Grave.

Donderdagmorgen:Uitrukken na een automatische brandmelding.
De bemanning van het voertuig kon weer uitstappen
omdat na controle bleek dat blussen niet nodig was.
Nog twee nachtjes slapen en er kan geschaatst worden.
Laat op de avond kan het eerst blusvoertuig wegrijden.
Voertuig twee kan ook inpakken.

Terwijl de vrijwilligers bezig waren werd bestuurlijk Land van Cuijk in Mill voorgelicht over de komende bezuinigingen zowel bij de politie als de brandweer. Keerpunt 2010 wil een werkbijeenkomst voor april van de gemeenteraad, brandweer leiding, vrijwilligers en portefeuillehouder veiligheid, mevr.Haasjes. Er is veel onrust onder de vrijwilligers binnen de korpsen in het Land van Cuijk. Er moet nu gezamenlijk opgetrokken worden vinden wij. Op de dynamische agenda ontbreekt dit onderwerp (gemeenschappelijke regelingen). Via het presidium willen we dit op de agenda van de raad zetten. Grave heeft door de jaren heen heel veel geïnvesteerd in mensen, materiaal en huisvesting om zo optimaal te kunnen functioneren. Bij branden in de historische binnenstad, op het AZC, in Maaszicht en in de  Gevangenis moet snel opgetreden kunnen worden door de hele Graafse club.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: