Beslissing plaatsing 3 gedenkstenen valt vanavond!

Wij willen de gedenkstenen van burgemeester Ficq en de gevallenen tegen de voorgevel van het Historisch Stadhuis dat al in 1615 is gebouwd. Het is een van onze mooiste kroonjuwelen.
De dodenherdenking op de plek waar dit jaarlijks plaatsvond moeten we behouden. De dodenherdenking aan de voet van ons ander kroonjuweel de Sint Elisabeth en in de nabijheid van de Hoofdwagt en het Historisch Stadhuis maakt ieder jaar weer een diepe indruk op de aanwezigen. 
De aansluitende rondgang met kransleggingen moet dan uitgebreid worden met stil te staan bij de nieuwe gedenksteen met de 29 namen van alle gevallenen op de carillontoren. Vervolgens lopen we langs de synagoge en tenslotte naar de Infirmerie.  We eindigen dan in het Historisch Stadhuis voor een afsluitend kopje koffie voor alle aanwezigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: