Grave Lokaal

Vertrekregelingen BEL combinatie kosten meer dan 1 miljoen euro.

Personeel weg kost 1,1 miljoen euro.
 
Vertrekregelingen voor ambtenaren van de BEL Combinatie gaan Laren, Blaricum en Eemnes samen 1.141.000 euro kosten.
 
In voorstellen die deze maand worden behandeld in de drie gemeenteraden is sprake van “afvloeiing” van personeel. De gemeenten draaien hier voor op. Het aantal mensen waarmee een regeling is of wordt getroffen, kan nog niet worden aangegeven. Het gaat ten eerste om zes ton voor enkele dienstverbanden die in 2012 zijn beïndigd in verband met “niet of onvoldoende” functioneren. Nog eens 500.000 euro ligt klaar voor toekomstig vertrek. Dit zijn “niet productieve medewerkers, onder anderen “disfunctionerende”ambtenaren. Door het niet vervangen van ambtenaren, wordt er jaarlijks 175.000 euro bezuinigd.
 
“Er is sprake van een palet aan verschillende situaties waar we in een keer ordening in proberen aan te brengen. Zodat je weet wat je aan je organisatie hebt, want het wordt jaren al moeliijk genoeg”, licht burgemeester John de Zwart van Blaricum toe.
 
“Bij de start van de BEL Combinatie zijn alle medewerkers van de gemeenten overgegaan. Er zijn toen geen ontslagen gevallen. Je ziet dat een aantal mensen het niet redt in een organisatie op dit niveau. En een aantal nieuwe mensen blijkt uiteindelijk toch niet de goede kwalificaties te hebben”.
 
De raden zijn inmiddels ook geconfronteerd met 883.000 euro overschrijding aan inhuur van personeel tot en met september.
 
Na aftrek minder salariskosten (vacatures) blijft nog een gat van 396.000 euro over.
 
Bron: de Gooi en Eemlander
 
P.S. Wat hangt ons boven het hoofd bij samensmelting CMG?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *