Grave Lokaal

Radius reageert op het Amendement Offstreet.

Geachte raadsfracties,

Naar aanleiding van het aangenomen amendement tijdens de begrotingsbehandeling in uw raad op 6 november 2012 j.l. willen wij (jongerenwerk Radius te Grave) graag een reactie geven. Het amendement luidde:
“overwegende dat het jongerencentrum onvoldoende jongeren trekt en de gelden beter en anders kunnen worden ingezet t.b.v. jongeren, stellen ondergetekenden voor de begroting als volgt vast te stellen: het budget voor het geplande jongerencentrum anders in te zetten t.b.v. de jeugd en dragen het college op om voorstellen aan de raad voor te leggen”.
 
Wij waren volkomen verrast door dit amendement daar er in de algemene beschouwingen in de begrotingskrant door de verschillende fracties geen opmerkingen zijn gemaakt over jeugd. Er is bij het jongerenwerk ook geen navraag gedaan naar bezoekersaantallen. Wij constateren dat de aanloop naar het dusdanig groot is dat we, gezien de beschikbare ruimte en de locatie waar het jongerencentrum zich nu bevindt, op zoek zijn naar een alternatieve locatie. In de bijlage hebben we een overzicht gevoegd van de deelnemersaantallen per activiteit in de maanden oktober en een groepsfoto van een gedeelte van de vaste bezoekers tijdens de activiteit van vrijdag 23 november in onze 26 vierkante meter grote ontmoetingsruimte…….
 
…Alle samenwerkingspartners hebben aangegeven het jongerencentrum als adequaat middel te zien om jongeren te vinden en signalen vroegtijdig aan te kunnen pakken…..
 
…. sluiting van Offstreet zou, kortom een dikke streep zetten onder de goede richting die het jongerenwerk in Grave de afgelopen jaren heeft ingezet….
 
Vorige maand heeft de jaarlijkse beleidsdialoog tussen de Gemeente en Radius plaatsgevonden, daarin hebben wij aangegeven het wenselijk te vinden om in uw raad uit te leggen wat het jongerenwerk in Grave zoal doet, daar zou wellicht in januari ruimte voor zijn. Dit aanbod willen we nu ook graag aan u kenbaar maken.
 
Martijn Schmiermann
René Doorduin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *