Grave Lokaal

Praten zonder grenzen in het land van Cuijk.

1. Er moeten binnenkort gesprekken gevoerd worden over de toekomst van het Land van Cuijk en daarbuiten. Misschien moeten we St.Anthonis de suggestie doen om zich aan te sluiten bij de ambtelijke samenwerking van Cuijk, Mill en Grave. later kan dan deze gemeente mee opgaan in de nieuwe gemeente Cuijk, Grave, Mill en St.Anthonis. Boxmeer kan dan samen gaan met Venray. Ook kan dan ook nog de gemeente de Noordelijke Maasvallei in beeld komen. Maar dan moeten Noord-Brabant en Limburg meer gaan samen werken.
2. In Grave moet de raad en het college zich uitspreken hoe we het gesprek aan gaan met de provincie n.a.v. opmerkingen van gedeputeerde Bert Pauli en de bevindingen van de commissie Krachtig Bestuur.

3. Waar moet het Land van Cuijk over 20 jaar staan? De raden moeten daarover snel in gesprek. Kijk naar bevolkingskrimp, onderwijs, toerisme, industrie, recreatie, sportvoorzienigen en woningbouw. “Raden ga bij elkaar zitten en praat over de toekomst alsof er geen gemeentegrenzen meer zijn” Bestuurders zitten er voor de inwoners en niet voor zichzelf. Het schrappen van gemeentegrenzen is nog slechts een fluitje van een cent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *