Toeval? Piet Vollenberg uit Ridderkerk zoekt graf van zijn ouders op het kerkhof.

Piet Vollenberg uit Ridderkerk was op zoek naar het graf van zijn ouders en zus op het kerkhof. Samen met zijn vrouw was hij op zoek geweest. Tevergeefs.
Ik liep naar het graf van Jeannette en zag twee graven van Jeannette’s graf verwijderd het graf van sigarenfabrikant Marius Vollenberg, zijn echtgenote en zuster. Hij wilde net wegrijden toen ik naar het echtpaar liep om te vertellen waar zijn familie lag. Hij vertelde honderduit over zijn ouders enz. Als kind heb ik de brand van de sigarenfabriek in de Rogstraat meegemaakt. Men was bang dat veel huizen af zouden branden. Veel korpsen uit de verre omgeving kwamen ter assistentie om belendende  daken nat te houden. Grave bleef een ramp bespaard. 

Misschien moet de informatie op het publicatiebord op hert kerkhof verbeterd worden met ook informatie over de graven zelf. Nu is er alleen informatie over de nummers terug te vinden op een verkreukeld stuk papier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: