Grave Lokaal

Asielzoekersprotest.

Irakezen staan stil bij Welkomstbord Grave.
Uitleg over de gemaakte afspraken, met o.a. 
de burgemeester, door
het hoofd veiligheid van Grave.
Nader overleg met protesterende asielzoekers.
Grave heeft, wat ik toen nog niet wist, koel water
aangeboden.


Ooit stond Grave met armen open

Onder burge­meester Piet Zelissen ( PvdA) was Grave barmhartiger. In die tijd ( 1987- 2006) kwam het azc. „We mogen de ogen niet sluiten voor de problemen in de wereld zoals geweld en onderdrukking. In de traditie van de Nederlandse tole­rantie zullen we de asielzoekers met open armen moeten ontvan­gen”, zei hij bij de opening in 1998. En als uitgeprocedeerde asiel­zoekers op straat gezet dreigden te worden (2006)? Dan verbood hij de politie mee te werken.


De dag nadat Zelissen met pen­sioen ging, was er een uitzetting.
Bron: klein gedeelte uit artikel in de Gelderlander van maandag 30 juli.


Leers tast grondrechten Irakezen aan.
Nadat de gemeente Vlagtwedde de grondrechten van de uitgeprocedeerde asielzoekers  van het demonstratiekamp in Ter Apel schond door het te ontruimen, tast minister Leers (immigratie) nu de grondrechten aan van de Irakezen die meededen aan het protest. Op “straat” staat bij de illegaal voor ontbering, ellende en vernedering. Een plek waar ze ongestraft worden uitgebuit.


Bron: klein citaat uit de Gooi-en Eemlander van zaterdag 4 augustus

Het pas opgerichte platform reageert o.a. op deze site.
Zie verder. In de toekomst kan het college deze groep om advies vragen en mee laten denken. Een AZC binnen de poorten schept verplichtingen.


DEN HAAG – Minister Gerd Leers (Immigratie) tast de grondrechten van een groep Iraakse asielzoekers aan. De minister belemmert hen om bij de rechter bezwaar te maken tegen zijn beleid. Dat zegt Jan Brouwer, hoogleraar rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. De groep is uitgeprocedeerd maar kan niet gedwongen worden teruggestuurd omdat Irak hen niet accepteert. Tegelijkertijd hebben zij ook geen recht op onderdak. Daarom zijn de Irakezen veroordeeld tot een leven op straat. Op 24 juli 
demonstreerde een deel van hen in Drachten en later ook in Grave.
Uit: diverse media.


Een gedachte over “Asielzoekersprotest.

  • OPEN BRIEF

    Wederom blijkt 'de gemeente'(B&W,ambtenaren en enkele Leden van de Gemeenteraad van Grave)een grote onverschilligheid aan de dag te leggen t.a.v. haar bewoners; in dit geval: tijdelijke bewoners van haar stad:asielzoekers.
    Een misplaatste onverschilligheid,want bij het binnenkomen van elke asielzoeker rinkelt 'de Graafse Kassa'; alleen al om die reden,adviseer ik 'de gemeente' anders=beter om te gaan met haar/deze bewoners van het AZC.
    'Te woord staan'behoort ook nog eens tot de hoffelijkheid=beleefdheidsregels.
    Voeden wij daarin niet minstens onze kinderen op?
    Asielzoekers-in-het-algemeen zijn mensen zonder huis en haard,die hun land niet zonder meer zijn ontvlucht; want vluchten doe je niet zonder reden; het is geen tijdverdrijf.
    Elk heeft een vluchtverhaal,maar is niet zomaar in staat daar lucht=taal aan te geven;hun communicatie met ons loopt daardoor niet op rolletjes.
    Leer je hen kennen….dan blijken het mensen zoals jij en ik; mensen die van hun leven in Nederland 'iets' willen maken.
    Leer je hun woon/leefomstandigheden op het AZC kennen,dan begrijp je al te best,dat het AZC niet 'Het Beloofde Land'is.
    Daarin verbetering brengen zou de gemeente minstens sieren; de hand-aan-de-ploeg, dames en heren,Bestuurders.
    Wie had het ook al weer (ooit)over: Nieubouwplannen voor het AZC?
    Zeker met het vooruitzicht op (langdurig) verblijf in het AZC en het 'niets mogen doen'veroorzaakt heel wat frustratie en onlustgevoelens bij onze medebewoners.
    Die blijken erger,dan wij Nederlanders ons-in onze stoutste dromen- kunnen voorstellen.
    In hun schoenen zou u,lezer niet willen staan.

    Het Interkerkelijk Platform Asielzoekers Grave probeert hun leed wat te verlichten en hun noden te lenigen. In den beginne: met een luisterend oor; daarmee beginnen aandacht en belangstelling.
    'de gemeente'zou er goed aan doen hierin het goede voorbeeld te geven aan haar bewoners.
    Van harte wensen wij lezers: een luisterend oor voor: de ander,de anderen; juist voor onze Graafse medebewoners in het AZC.
    Het COA zou er goed aan doen de poort eens te openen om ons,Gravenaren eens een blik te gunnen in deze 'Bewaarplaats voor medemensen'.

    ZEGT-HET-VOORT-ZEGT-HET-VOORT-ZEGT-HET-VOORT-VOORT

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *