Grave Lokaal

Graafse raadsleden zitten straks te praten met iPads uit de Rogstraat

Je leest zo’n berichtje in de krant en denkt misschien: ein­delijk, het digitale tijdperk dringt ook door tot het Graafse stadhuis/ het zal wel/dat is nog eens goed nieuws.


‘Graafse proef iPad uitgebreid.’ Maar wat bij zulke berichten vaak onvermeld blijft, is waar die tab­lets voor de plaatselijke politiek be­steld worden. Dat blijkt in dit geval dus hier te zijn. Bij ons in de straat. De straat van het redactiehuis, de Rogstraat in Grave. Graafse gemeenteraadsle­den gaan digitaal werken. Dat idee is er al een tijdje, maar nu gaat het echt gebeuren. Ze krijgen rappor­ten, raadsvoorstellen en begrotin­gen niet meer op papier, maar digi­taal. Op de iPad dus.

En die krijgen ze van Sandy de Hond, van Belvisie in Grave.

Kwam ze gisteren vertellen.

„Ik begreep dat ze de regionale on­dernemer wat gunnen. Er hadden drie Graafse ondernemers op inge­schreven. Blijkbaar hebben wij de beste prijs en de snelste levering.Maar ik wist eigenlijk wel voor 99 procent dat ik het zou worden, want daar had ik op ingezet. Ik wil­de per se deze order hebben.”

Woensdag of donderdag worden ze geleverd. Veertien iPads.

Veertien? Maar Grave heeft toch vijftien raadsleden?

Ja, veertien. Want één raadslid heeft nooit veel om computers, in­ternet en iPads gegeven, weet ook De Hond. „ Oh ja, Piet natuurlijk. Piet Vollenberg.”

De redactie is deze maand tussen 11.00 en 14.00 uur te vinden in het winkeltje op Rogstraat 34 in Grave.

Kom gerust binnen met een vraag, een klacht, een tip, of voor een bak koffie.


Bron: de Gelderlander


P.S. We zijn verheugd dat deze Graafse actieve onderneemster de iPads gaat leveren en hebben steeds aangedrongen om de aanbesteding binnen Grave te houden. De Graafse economie kan wel een steuntje in de rug verdienen. Technische ondersteuning en voorlichting zijn nu dichtbij.

Sandy is de kleindochter van Anna van Duuren die jarenlang in dat pand een snoep- en tabakswinkel had. Het was recht tegenover bakkerij de Snip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *