Man zwaargewond; voetganger stak Bosschebaan over om naar het AZC te gaan.

Een man is woensdagavond aangereden door een auto op de Bosschebaan in Velp. De voetganger, vermoedelijk een asielzoeker van het vlakbij gelegen AZC, zou tijdens het overstreken door de auto zijn geraakt. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
De man wilde rond tien uur vanavond met zijn vrouw en kind de straat oversteken. Alleen de man werd geraakt door de auto, die werd bestuurd door een vrouw uit Schaijk. 

Zwaargewond naar het ziekenhuis

Een traumahelikoper rukte uit. De arts van de opgeroepen traumahelikopter is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.
Eigen foto
 Verkeersspecialisten van de politie zijn ter plekke onderzoek aan het doen.
Bron: Omroep Brabant

Naschrift Jacques Leurs.
Omwonenden verklaarden dat er regelmatig aanrijdingen zijn. Bij  alleen materiële schade komt de politie niet. Recentelijk, bij de laatste bespreking op het AZC door het COA, heeft KEERPUNT 2010 nog zijn zorgen uitgesproken over deze oversteekplaats bij het AZC. De provincie heeft ooit prachtige plannen in Landerd getoond over een aan te leggen rotonde. 

Oproep: 
College van Grave trek nogmaals, en harder, aan de provinciale bel om deze weg veiliger te maken voor voetgangers en fietsers voordat er nog meer slachtoffers vallen.


En:
Zo’n ongeluk heeft een grote nasleep. Van 22.00 uur tot 24.00 uur zijn de politie, fotograven, ambulancepersoneel, traumapersoneel e.a. in de weer. Zie in het fotoarchief een reportage van o.a. het werk van de ongevallenanalysedienst van de politie. 


“Het blijkt ook nu weer dat het college op afstand staat”: schreef ik. Dit moet aangevuld worden:  Al snel blijkt vandaag dat de burgemeester niet op de hoogte gesteld is van de ongeluk. Dat is toch een ernstige tekortkoming in de communicatie door de bevoegde instanties en is daardoor het college niet aan te rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: