Grave Lokaal

Graafse erepeninng voor Ton Verhaak.

Ton Verhaak-Boumans uit Grave heeft maandag de erepenning van haar gemeente gekregen. 

Ze krijgt die onderscheiding voor haar inzet voor ouderenwerk in Grave.

Zij begon daar mee, en het is volgens de gemeente aan haar te danken dat het ouderenwerk nu professioneel en betrouwbaar is.

Verhaak (al eerder onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau) ging steeds door, ondanks haar wisselende gezondheid. 

KEERPUNT 2010 feliciteert de old grand lady van de ouderenzorg met haar uitverkiezing door de gemeenteraad tot ereburger. 

We hopen haar nog lang in ons midden te hebben.

Bron: de Gelderlander 

Op maandag 14 mei heeft burgemeester S. Haasjes de erepenning van de gemeente Grave uitgereikt aan mevrouw A.M.J. Verhaak-Boumans wegens haar vele verdiensten voor Grave en als blijk van waardering en erkentelijkheid voor haar inzet en haar grote maatschappelijke betrokkenheid. 

In de raadsvergadering van 13 maart jl. heeft de gemeenteraad unaniem besloten deze erepenning aan haar toe te kennen. Dit gebeurt slechts in zeer bijzondere gevallen.

Sinds vele jaren is mevrouw Verhaak het gezicht van de ouderen van de gemeente Grave. 

Zij is het geweest die het ouderenwerk in Grave is begonnen, zij is het geweest die het gestalte heeft gegeven en het vast in de Graafsche samenleving heeft verankerd. Dat het ouderenwerk vandaag de dag wordt gekenmerkt door professionaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid is in zeer belangrijke mate aan haar te danken. 

Het zijn trouwens eigenschappen die ook haarzelf uitstekend karakteriseren. Na het neerleggen van haar bestuurlijke activiteiten is zij als ouderenadviseur verbonden gebleven met de ouderen. 

De bewoners van zorgcentrum Maaszicht  hadden en hebben haar nog steeds als belangrijkste spreekbuis. Haar wisselende gezondheid zat haar nooit in de weg; haar inzet was en is onberispelijk. Nadat zij was benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau is zij vrijwel onverminderd doorgegaan met haar activiteiten. Mensen als mevrouw Verhaak heeft de samenleving 

Bron: website Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *