Gemeenteraad Grave wijzigt bestemmingsplan voor Scheepswerf Grave

Laatst gewijzigd: woensdag 9 mei 2012 – 10:39 | Auteur: Yoeri Nijs

GRAVE – De gemeenteraad van Grave heeft dinsdagavond een voorstel aangenomen om het bestemmingsplan te wijzigen om de bouw van grotere schepen op de Scheepswerf Grave toe te staan. Eerder op de dag werd de scheepswerf door de rechter in Den Bosch failliet verklaard.
De curator gelooft niet dat die beslissing helemaal overbodig is geworden. De bestemmingsplanwijziging kan de scheepswerf nog wel helpen bij een eventuele doorstart, zei hij.

Bestemmingsplan
In de vergadering werd besloten het huidige bestemmingsplan aan te passen, zodat Scheepswerf Grave voortaan schepen van 135 meter mag bouwen. De scheepswerf kan daardoor nieuwe opdrachten aannemen.

De vergunning stond in eerste instantie alleen de bouw van schepen tot 110 meter toe. Scheepswerf Grave liep daardoor een miljoenenorder mis. Het gemeentebestuur wilde het bouwen van langere schepen een tijd gedogen, maar directeur Robert van Kessel vond dat niet genoeg. Eerder vroeg hij al uitstel van betaling aan.

Doorstart
De in totaal 65 werknemers ontvangen binnenkort een ontslagbrief. Door het besluit van de gemeenteraad dinsdagavond bestaat er toch een kans op een doorstart, zei Michielsen. De opdrachtgevers kunnen dan met een nieuw vennootschap aan de slag.

Bron: Omroep Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: