SCHEEPSWERF Grave: Geen zorgen na 2015, zegt gedeputeerde Van den Hout

‘ Gedogen werf ook voor langere termijn’


Van Brabant zal de scheeps­werf in Grave een milieuver­gunning krijgen, zegt gedepu­teerde Johan van den Hout.

Ook op de langere termijn is de werf niet in gevaar, zegt hij. „We weten allemaal hoe dat gaat met gedogen.”

GRAVE – Maak haast met de papie­ren, en uiteindelijk komt het wel goed met de scheepswerf in Grave. Dat zegt gedeputeerde Johan van den Hout (SP) van de provincie Noord-Brabant.

Scheepswerf Grave ligt vanwege wet- en regelgeving overhoop met de gemeente Grave. Zo mogen geen schepen langer dan 110 meter gebouwd worden. De gemeente­raad besloot vrijdag het bedrijf tot 2015 te gedogen.

Voor andere regels (milieuvergun­ning) is de werf afhankelijk van de provincie. Die weigerde die vergun­ning eerder op advies van de ge­meente, zegt Van den Hout. „ Maar nu werken we mee. Sterker: ik raad de scheepswerf aan haast te maken met de aanvraag. Wat ons betreft staat er niets in de weg.”

Directeur Robert van Kessel van Scheepswerf Grave liet al snel we­ten niet gelukkig te zijn met de ge­doogsituatie van de gemeente. On­der meer omdat hij klanten geen zekerheid kan bieden. Mogelijk blijkt vandaag dat de werf alsnog failliet gaat.

„Dat heeft me eerlijk gezegd ver­baasd”, zegt Van den Hout. „Het is flauwekul. Niemand weet hoe de wereld er over drie jaar uitziet. Maar iedereen weet hoe dat gaat met vergunningen en gedogen: dat komt wel goed. Dit is een stevige toezegging van Grave. Er ligt een kans. Dan past ’ t een ondernemer die met beide handen te grijpen.”

Vervolg op pagina 23 :

Werk genoeg, maar regels (…) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: